5 kroků k 100% odstranění vašich údajů z vašeho Facebook účtu

Publikoval John Bennet dne 10 dubna, 2019

Mohli byste si myslet, že se připojíte online a stisknete tlačítko pro odstranění, ale není to tak snadné. Vše, co jste kdy udělali na Facebooku, je uloženo pro budoucí použití. Údaje a informace, které jste si mysleli, že jsou už dlouho zapomenutí, číhají někde na jejich serverech.

Samozřejmě, je snadné deaktivovat váš účet, ale nedojde tak k odstranění ničeho, tak abyste mohli kdykoliv svůj profil znovu aktivovat tak, jak byl.

Pokud skutečně odstraníte svůj účet, budete muset vytvořit zcela nový účet, pokud se chcete vrátit na Facebook. Cesta ke skutečnému soukromí.

Krok č. 1 Odstranění propojených aplikací

Jedna věc, ke které lidé rádi využívají Facebook, je možnost propojení softwaru s dalšími aplikacemi pro snadné přihlášení. To, co si však většina neuvědomuje, je, že při každém použití dochází k vystavení vašich osobních informací, což ostatním aplikacím umožňuje přístup k vašim datům.

Facebook delete the linked apps
Chcete-li začít, musíte odstranit všechny aplikace propojené s vaším Facebook účtem.
  1. Klikněte na šipku umístěnou v pravém horním rohu stránky.
  2. Zvolte „Nastavení“ a „Aplikace a weby“ umístěné v levém sloupci.
  3. Přejděte dolů pod „Předvolby“ a „Vypnout“ Aplikace, Webové stránky a Hry.
  4. Jakmile tuto funkci deaktivujete, můžete odstranit všechny aplikace, které jsou momentálně propojeny s vaším Facebook účtem.

Krok č. 2 Odstraňte historii aktivit

Dalším krokem je odstranění digitální stopy.

Facebook activity log
  1. Vyberte nabídku se šipkou dolů.
  2. Zvolte „Protokol aktivit„.
  3. Použijte tlačítko Upravit pro odstranění každé akce uvedené v protokolu aktivit.

Krok č. 3 Zálohujte data

Pokud máte na svém účtu Facebook informace, které si chcete ponechat, například fotky nebo kontakty, můžete je zálohovat manuálně.

your facebook information
  1. Přejděte znovu do nabídky Nastavení.
  2. Pod položkou „Vaše Facebook Informace“ zvolte možnost „Stažení informací„.
  3. Obdržíte e-mail s odkazem na stažení archivu.
  4. Uložte archiv na zvolené zařízení.
  5. Tento zip soubor by měl obsahovat všechny vaše fotky, soubor HTML obsahující vaše přátele atd.

Krok č. 4 Deaktivujte účet

Spousta lidí zaměňuje deaktivaci účtu s odstraněním, ale jedná so o něco úplně jiného.

Facebook deactivate account
Deaktivace znamená, že se můžete opětovně přihlásit a pokračovat tam, kde jste přestali. Pokud si nejste jisti, že odstranění Facebooku je pro vás to pravé, můžete jej pouze deaktivovat.
  1. Znovu přejděte do Nastavení.
  2. Vyberte možnost Obecné.
  3. Poté klikněte na tlačítko Spravovat účet.
  4. Přejděte dolů, dokud neuvidíte možnost deaktivace.

Krok č. 5 Smazání účtu

Stávající přístup ke smazání Facebook účtu je mnohem dostupnější než kdykoli dříve, což je pozitivní.

Facebook delete account
Jediné, co musíte udělat, je přejít do složky „Vaše Facebook Informace„, kliknout na „Zobrazit“ a následně na „Odstranit účet a informace„.

Všimnete si, že zde existují další možnosti, které jsme již popisovali. Po zadání hesla bude váš účet smazán. Můžete si konečně vychutnat svobodu!

Háček

Facebook je natolik štědrý, že uchová vaše informaci po dobu 14 dní v případě, že změníte názor.

Co se děje s Facebookem?

S více než dvěma miliardami uživatelů se Facebook i nadále nachází v čele skandálů spjatých s porušováním soukromí. Dokonce i v roce 2006, kdy poprvé představili informační zeď, porušovali soukromí uživatelů. Nyní se většině lidí nestará o to, že jejich soukromý život je zveřejněn na zdech všech jejich kontaktů.

Facebook
V roce 2011 se společnost Facebook vyrovnala poplatky s FTC spojení se skutečností, že uživatelské informace nebyly uchovávány v soukromí a uživatelé ani nebyli informováni. V důsledku toho společnost Facebook souhlasila s 20 lety nezávislých hodnocení soukromí.

V roce 2013 se Facebook stal obětí viru, který odhalil telefonní čísla a adresy šesti milionů uživatelů. Vše, co bylo potřeba, bylo spojení s vámi a jedna další kontaktní informace, aby získali přístup k vašemu účtu.

V únoru 2018, kdy belgický soud nařídil společnosti Facebook přestat sledovat lidi online, se společnost proti tomuto rozhodnuté odvolala. Poté, o měsíc později, uživatelé zjistili, že společnost Facebook věděla o masivní krádeži dat, která se vyskytla, a nedělala nic, aby tomu zabránila. Jediná náhrada byla ospravedlnění a slib, že se zlepší.

Věříte po tom všem této společnosti, že jsou vaše informace soukromé? Otázkou je, zda upřednostňujete aktualizaci svého online profilu nebo zachování dobré úrovně soukromí a bezpečnosti.

Jak byste se měli osvobodit od Facebooku trvale?

Je to více, než jen tlačítko Smazat

Pokud máte pocit, že se chcete vrátit, doporučujeme vrátit se po uplynutí 14 dní, abyste zajistili, že všechna předchozí data budou smazána a vy budete moci být selektivnější v tom, co budete v budoucnu sdílet.

Líbil se Vám tento článek? Ohodnoťte jej!
Nesnášel jsem ho Opravdu se mi nelíbí Byl v pořádku Docela dobrý! Absolutně úžasný!
4.40 Hlasovalo 2 uživatelů
Titulek
Komentář
Děkujeme za vaši zpětnou vazbu
John Bennet
John Bennet je zkušený komunikační a datový analytik, píše a edituje články s obsahem pro různé operační systémy a zajímá se o kyberbezpečnost. Již několik let se zabývá nástroji pro ochranu online soukromí a VPN.