Oznámení:
Naše recenze

Portál Wizcase publikuje recenze od autorů z naší komunity, kteří své příspěvky píší na základě nezávislého a odborného posuzování recenzovaných produktů.

Vlastnictví

Kape Technologies PLC (mateřská společnost Wizcase) vlastní produkty ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access a Intego, které mohou být recenzovány i na těchto webových stránkách.

Poplatky za doporučení

Wizcase obsahuje recenze, které jsou napsané našimi experty a dodržují přijaté přísné revizní standardy (včetně etických). Tyto standardy vyžadují, aby každá recenze byla založena na nezávislém, poctivém a profesionálním přezkoumání recenzentem. Přesto ale, když uživatel dokončí akci pomocí našich odkazů, můžeme získat provizi. To recenzi neovlivní, ale může to ovlivnit hodnocení. To se odvíjí na základě spokojenosti zákazníků s předchozími prodeji a přijatými kompenzacemi.

Standardy pro publikování recenzí

Recenze zveřejněné na Wizcase píšou odborníci, kteří zkoumají produkty podle našich přísných recenzních standardů. Tyto standardy zajišťují, že každá recenze je založena na nezávislém, odborném a poctivém průzkumu recenzenta a zohledňuje technické možnosti a kvality výrobku spolu s jeho komerční hodnotou pro uživatele. Zveřejněné žebříčky mohou zohledňovat partnerské provize, které získáváme za nákupy prostřednictvím odkazů na našich webových stránkách.

Nejlepší VPN v roce 2023: Srovnání 10 nejlepších VPN služeb

Kate Hawkins
Naposledy upraveno: Kate Hawkins, 05 Února, 2023

Stovky VPN se prezentují jako ty nejlepší, ale ne všechny mohou být zrovna ty nejrychlejší, nejbezpečnější a nejlevnější. Abychom získali přesvědčivou (a upřímnou) odpověď, společně s mým týmem jsme během tří měsíců důkladně otestovali 157 VPN a seřadili je podle následujících kritérií:

  • Pokročilé funkce zabezpečení a ochrany osobních údajů
  • Vysoká rychlost díky globální síti serverů
  • Přístup k oblíbeným webům (jako je Netflix a Disney+) a podpora P2P
  • Dedikované a snadno použitelné aplikace pro Windows, Mac, Android, iOS aj
  • Dobrý poměr ceny a výkonu a nepřetržitá zákaznická podpora

Celkově je jedničkou mezi VPN v roce 2023 ExpressVPN, a to díky špičkovému zabezpečení a ochraně soukromí, vysokým rychlostem v globální síti a dalším výhodám. Navíc si můžete vyzkoušet ExpressVPN zcela bez rizika!

Vyzkoušet ExpressVPN zcela bez rizika!

Stručné shrnutí: Nejlepší VPN v roce 2023

  1. ExpressVPN – Jednička mezi VPN v roce 2023 s vynikající rychlostí, pokročilými funkcemi ochrany soukromí a zabezpečení a více než 3000 servery pro streamování a torrenty. ExpressVPN si můžete bez rizika vyzkoušet ještě dnes!
  2. CyberGhost – Prémiová VPN pro rychlé streamování a bezpečné používání torrentů pro uživatele počítačů, ale mobilní aplikace pro Android a iOS jsou omezenější.
  3. Private Internet Access – Nejlepší pro pokročilé uživatele díky přizpůsobitelným nastavením sítě, soukromí a zabezpečení, ale se sídlem ve Spojených státech.
  4. PrivateVPN – Bezpečná VPN s přísnými zásadami neuchovávání záznamů (funguje dokonce i v Číně!), ale má malou síť s kapacitou asi 200 serverů.
  5. IPVanish – Nabízí neomezené připojení zařízení a vlastní všechny své servery, ale sídlí v USA, tedy v členském státě zpravodajské aliance Five Eyes.

Navíc se na tento seznam dostalo dalších 5 skvělých VPN! Více informací najdete zde.

Vyzkoušet ExpressVPN bez rizika ještě dnes!

Nejlepší VPN v roce 2023: Srovnání 10 nejlepších VPN služeb

1. ExpressVPN – Nejlepší síť k zajištění soukromí a bezpečnosti s řadou silných ochranných opatření

Rychlý přehled: Výsledky ExpressVPN

Rychlost Vynikající – Rychlé streamování, stahování z torrentů i hraní s neomezenou šířkou pásma
Bezpečnost Pokročilá – AES 256-bit šifrování, technologie TrustedServer, automatická funkce kill switch, rozdělené tunelování a nulové úniky IP adres
Ochrana soukromí Striktní – Sídlo na Britských Panenských ostrovech mimo Spolek 5/9/14 očí, prokázané zásady neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Chromebook, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Kindle Fire, Nook a routery
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, DAZN, ESPN+, Showtime a další
Torrenty Podporovány – Globální síť více než 3000 serverů, všechny podporují P2P
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení 5
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Aplikace pro iOS nenabízí funkci kill switch
Nejlepší cena €6.71/měsíc (předplatné: 15 měsíců)

Vyzkoušejte ExpressVPN bez rizika!

Aktualizace pro Únor 2023! ExpressVPN snížil ceny po omezenou dobu na neuvěřitelných €6.71 za měsíc na 1-letý balíček (můžete ušetřit až 49%) + získat dalších 3 měsíců zdarma! Tato nabídka je časově omezená, takže ji neváhejte využít, než bude pryč. Více informací o této nabídce najdete zde.

VPN ExpressVPN je nejlepší volbou, pokud hledáte vysoce zabezpečenou VPN s maximálním šifrováním a funkcemi pro ochranu soukromí. Budete moci svobodně a anonymně procházet internet a překonávat všechny brány firewall, cenzuru a další omezení na internetu. ExpressVPN je ve skutečnosti jednou z mála sítí VPN, které dlouhodobě fungují v Číně a dokáží obejít tvrdou regulaci internetu ze strany čínských úřadů!

ExpressVPN má následující funkce zabezpečení a ochrany soukromí:

  • AES 256bitové šifrování a klíč 4096-RSA, který nastavuje a ověřuje šifrovaný tunel
  • Funkci nouzového odpojení, která automaticky zablokuje váš internet, dokud se bezpečně nepřipojíte k serveru
  • Technologie TrustedServer – servery založené na paměti RAM, které při každém plánovaném restartu automaticky vymažou všechna data
  • Zásady neuchovávání záznamů auditované třetí stranou – turecké úřady se navíc v minulosti pokusily získat uživatelská data od ExpressVPN fyzickým zabavením serverů a nikdy nic nenašly.
  • Ochrana proti úniku IP, DNS a WebRTC, která zajistí bezpečnost vašich dat
Snímek obrazovky s protokolem ExpressVPN úspěšně předával test úniku IP, WebRTC a DNS při připojení k serveru v USA
ExpressVPN nabízí zabudovanou ochranu proti únikům, která bezpečně skrývá vaši skutečnou IP adresu

Líbí se mi, že všech více než 3000 serverů ExpressVPN podporuje torrenty a streamování a že jsem dosahoval vysoké rychlosti bez ohledu na to, který server ExpressVPN jsem použil. Provedl jsem testy rychlosti na několika serverech v USA, Velké Británii, Německu a Austrálii. Rychlost stahování byla trvale vysoká a ve všech lokalitách klesla pouze o 16-25 % oproti výchozí rychlosti.

Rychlost ExpressVPN je na všech serverech trvale vysoká

Neměl jsem žádné problémy s torrentováním velkých souborů, hraním online her ani streamováním pořadů a filmů v Ultra HD. Na několika různých serverech jsme s kolegy mohli streamovat:

Netflix (americký, britský, japonský aj.) Disney+ Hulu Amazon Prime Video HBO Max BBC iPlayer
CBS All Access Hotstar Showtime DAZN ESPN Paramount+
Peacock Discovery+ fuboTV Sling TV YouTube TV a další!

ExpressVPN nelze nainstalovat přímo do všech zařízení, ale můžete použít funkci MediaStreamer ExpressVPN. Jedná se o DNS službu, která umožňuje spustit VPN téměř na všech zařízeních, kde můžete ručně zadat nastavení sítě. Nastavení mi přišlo velmi jednoduché, vyzkoušel jsem ho na svém PS4 a bez problémů jsem úspěšně streamoval filmy a seriály z Netflixu.

Z hlediska použitelnosti je ExpressVPN ideální jak pro začátečníky, tak pro pokročilé uživatele VPN. Uživatelské rozhraní je jednoduché a snadno ovladatelné, přičemž pro více platforem jsou k dispozici identické nativní aplikace. Instalace a nastavení netrvalo ani minutu, takže jsem se mohl připojit téměř okamžitě. Rozšíření ExpressVPN pro prohlížeče vám navíc umožní plně ovládat VPN aplikaci z prohlížeče – tuto funkci nenabízí žádná jiná VPN aplikace.

ExpressVPN nabízí tarify již od €6.71 měsíčně (předplatné: 15 měsíců). Můžete použít standardní platební možnosti, jako jsou debetní a kreditní karty nebo PayPal, ale pokud dáváte přednost anonymní platbě, můžete tak učinit také přes Bitcoin.

Na všechny plány se vztahuje 30denní záruka vrácení peněz, takže můžete ExpressVPN vyzkoušet zcela bez rizika. Pokud změníte názor a budete chtít vrátit peníze, můžete o refundaci požádat, aniž by se vás kdokoli ptal na vaše důvody. Sám jsem to vyzkoušel a získat peníze zpět bylo jednoduché. Nikdo na mě netlačil, abych službu nerušil, a moje žádost byla vyřízena okamžitě – plnou částku jsem dostal zpět za 5 dnů.

Vyzkoušejte ExpressVPN bez rizika!

Úplné výsledky testů ExpressVPN vám nabídnou podrobnou analýzu rychlosti, zabezpečení, uživatelských zkušeností a dalších vlastností.

2. CyberGhost – Nejlepší VPN pro rychlé streamování a bezpečné používání torrentů přes vyhrazené servery

Rychlý přehled: Výsledky CyberGhost

Rychlost Dobrá – Optimalizované servery zajišťují streamování v HD a rychlé stahování z torrentů
Bezpečnost Pokročilá – Šifrování 256-bit AES, kill switch, bez datových úniků, integrované blokování reklam
Ochrana soukromí Striktní – Sídlo v Rumunsku (mimo Spolek 5/9/14 očí) a striktní zásady neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Android TV, Amazon Fire TV a Amazon Fire Stick
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, Showtime a další
Torrenty Podporovány – Optimalizované servery pro bezpečné používání P2P
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení 7
Záruka vrácení peněz 45 dnů
Drobné nevýhody Aplikace iOS nenabízí blokování reklam nebo oddělené tunelování
V aplikaci pro iOS a Android nejsou k dispozici servery optimalizované pro P2P
Nejlepší cena €2.19/měsíc (předplatné: 2 roky)

Vyzkoušejte CyberGhost zdarma na 45 dnů!

Aktualizace pro Únor 2023! Můžete si předplatit CyberGhost za pouhých €2.19 měsíčně + získat dalších 2 měsíců zdarma s 2-letým plánem (ušetříte až 83%)! Tato nabídka je časově omezená, takže ji neváhejte využít, než bude pryč. Více informací o této nabídce můžete zjistit zde.

CyberGhost usnadňuje streamování a stahování z torrentů díky řadě optimalizovaných serverů. Všechny optimalizované servery byly automaticky nakonfigurovány pro nejlepší možné rychlosti a výkon, takže nemusíte nic nastavovat ručně – stačí se připojit.

Streamovací servery CyberGhost najdete kliknutím na záložku „Pro streamování“ („For streaming“v aplikaci. Každý server byl optimalizován pro konkrétní streamovací službu, takže vždy máte zaručené funkční připojení. Osobně si myslím, že je to skvělá funkce – vyzkoušel jsem mnoho sítí VPN, kde jsem se musel připojit k více serverům, než jsem našel aspoň jeden fungující server. CyberGhost toto riziko zcela odstranil tím, že zobrazuje pouze servery, u nichž bylo prokázáno, že fungují.

Screenshot optimalizovaných serverů CyberGhost VPN, které odblokují streamovací platformy jako Netflix, Sling TV a Amazon Prime
CyberGhost usnadňuje výběr správného serveru pro vaši stremovací službu

Potvrdil jsem to, když jsem testoval servery optimalizované pro Netflix US, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer a HBO. Připojení bylo pokaždé úspěšné – streamovat jsem mohl začít téměř okamžitě a kvalita videa byla vždy Ultra HD, s průměrnou rychlostí mezi 28 Mb/s až 30 Mb/s.

S VPN CyberGhost jsem se ze své polohy ve Velké Británii mohl snadno připojit k Netflixu US

Úplný seznam optimalizovaných serverů zahrnuje streamovací giganty jako např. Netflix UK, Netflix Japan, YouTube TV, NBC, ESPN +, Sling TV a Crunchyroll, plus menší služby jako Yle.

Nastavení serveru optimalizovaných pro použití s torrenty probíhá podobně. Po kliknutí na záložku „Pro torrenty“ (For torrenting) (nazvanou „Ke stažení“ (For downloading) v aplikacích Mac a iOS) se mi zobrazil seznam serverů, které podporují sdílení souborů přes P2P a Bittorrent. Vybral jsem belgický server, protože je mi nejblíže a má málo uživatelů a nízké procento zatížení. Všechny tyto faktory vedou k vyšším rychlostem – což se potvrdilo, když stahování souboru o velikosti 2 GB trvalo méně než 9 minut.

Screenshot optimalizovaných serverů CyberGhost VPN pro stahování a torrenty
Rychlé servery vykazovaly nízké procento zatížení, nízký počet uživatelů a umístění blízko fyzické lokality

Při používání torrentů přitom nejde vždy jen o vysoké rychlosti. Silná opatření v oblasti zabezpečení a ochrany soukromí jsou zásadní, zejména pokud žijete v zemi, kde je omezeno nebo zakázáno P2P sdílení. V tomto ohledu CyberGhost funguje výjimečně dobře. Vaše aktivity na internetu jsou chráněny přísnými zásadami neukládání logů a zabezpečeny 256bitovým AES šifrováním. To je nejsilnější dnes dostupný šifrovací standard, využívaný vládami po celém světě. V aplikaci najdete také nastavení pro zapnutí blokování reklam, trackerů a malwaru, což je zvláště užitečné při prohlížení torrentových webů.

Kromě toho CyberGhost nabízí automatickou funkci kill switch, která zajistí, že vaše IP adresa a osobní data nebudou nikdy odhaleny, a to ani v případě nestability VPN připojení. Potěšilo by mě však více jedinečných funkcí zaměřených na uživatele torrentů. Například ExpressVPN podporují stahování z torrentů i ve svých aplikacích pro iOS a Android, kdežto CyberGhost servery optimalizované pro použití s torrenty z mobilních aplikací odstranil.

CyberGhost doporučuji především uživatelům stolních počítačů se systémy Windows, Mac a Linux, zejména proto, že tyto nativní aplikace při použití ke streamování či stahování z torrentů překonávají konkurenci. Cena je skvělá – pouhých €2.19/měsíc (předplatné: 2 roky). Na této stránce se skrytým kuponem přitom můžete získat ještě větší slevu! Pokud si nejste jisti, zda se zavázat k dlouhodobému předplatnému, nemějte obavy. Můžete bez rizika vyzkoušet CyberGhost díky 45-denní záruce vrácení peněz a otestovat všechny funkce. Pokud nebudete spokojeni nebo jednoduše nechcete pokračovat v používání služby, můžete požádat zákaznickou podporu o plnou náhradu. Nebudou vám kladeny žádné otázky.

Vyzkoušejte CyberGhost zdarma na 45 dnů!

Pokud potřebujete před rozhodnutím více informací, přečtěte si celou recenzi CyberGhost a zjistěte podrobnosti o rychlosti, ochraně osobních údajů, bezpečnosti a dalších funkcích.

3. Private Internet Access (PIA) – Nejlepší VPN pro pokročilé uživatele s přizpůsobitelnými bezpečnostními nastaveními

Rychlý přehled: Výsledky PIA

Rychlost Průměrná – Kolísavé rychlosti v závislosti na umístění serveru
Bezpečnost Pokročilá – Šifrování vojenské úrovně, kill switch, ochrana před únikem, blokování reklam, trackerů a malwaru
Ochrana soukromí Striktní – osvědčené zásady neuchovávání záznamů auditované společností Deloitte
Nativní aplikace pro Většinu významných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac a Linux
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy, jako jsou Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer, Sling TV, fuboTV, CBS All Access a další
Torrenty Podporovány – Všech více než 35000 serverů v síti podporuje P2P
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Ne všechny servery dokáží odblokovat Netflix US či Hulu
Aplikace pro iOS neobsahuje blokování reklam či protokol OpenVPN
Nejlepší cena  €1.99/měsíc (předplatné: 2 roky)

Vyzkoušejte PIA zdarma na 30 dnů!

Aktualizace pro Únor 2023! Můžete si předplatit PIA za pouhých €1.99 měsíčně + získat dalších 2 měs. zdarma s 2-letým plánem (ušetříte až 81%)! Tato nabídka je časově omezená, takže ji neváhejte využít, než bude pryč. Více informací o této nabídce najdete zde.

Private Internet Access (PIA) nabízí pokročilé funkce k ochraně soukromí a bezpečnosti, které můžete přizpůsobit svým potřebám. Nativní aplikace pro Android, iPhone, Windows a Mac poskytují celou řadu možností přizpůsobení.

Můžete si například vybrat, které standardy šifrování dat chcete implementovat: AES-128, AES-256 nebo vůbec žádné šifrování (ačkoli vaše přihlašovací údaje budou stále šifrovány a vaše IP adresa zůstane skrytá). Doporučuji šifrování AES-256, protože je prakticky neprolomitelné – je však příjemné mít možnost zvolit vyšší rychlosti výměnou za nižší úroveň šifrování. Ještě vzácnější je, že máte dokonce kontrolu nad šifrováním při předání (handshake), které se používá k navázání zabezpečeného spojení se samotným PIA. Celkem je k dispozici 6 možností, včetně RSA a ECC.

Snímek obrazovky s vpn private internet access a jeho aplikací pro Mac zobrazující možnosti přizpůsobení karty Připojení
Nativní aplikace PIA nabízí možnosti přizpůsobení, s nimiž jsem se u žádné jiné VPN nesetkal

Pokud však skutečně kladete důraz na ochranu soukromí, bude ve vás vyvolávat obavy skutečnost, že PIA sídlí v USA. USA jsou zakládajícím členem Spolku 5 očí pro sdílení zpravodajských informací. Přestože jsem zpočátku měl obavy, rychle se rozptýlily poté, co jsem ověřil, že dodržování zásad neukládání logů PIA bylo skutečně testováno a potvrzeno (podobně jako u ExpressVPN).

Ruské úřady v minulosti zabavily servery PIA, ale nedokázaly obnovit žádná uživatelská data, takže jsem přesvědčen, že jsou dodržována přísné zásady neukládání protokolů. Navíc krátce po tomto incidentu Rusko schválilo nový zákon, který stanovuje, že je každý poskytovatel VPN povinen vést záznamy o datovém provozu. V reakci na tento zákon PIA stáhla z Ruska své servery. Jsem rád, že se PIA tak usilovně snaží chránit data svých zákazníků.

Naštěstí nemusíte tvrzení společnosti PIA o jejích skvělých zásadách neuchovávání záznamů brát za bernou minci. Tato VPN byla nedávno auditována třetí stranou, společností Deloitte, která patří mezi firmy tzv. Velké čtyřky, jež ověřují platnost zásad, jako je ta od společnosti PIA. Společnost Deloitte udělila PIA skvělou známku a potvrdila, že její zásady neuchovávání záznamů jsou legitimní a že se žádné záznamy o uživatelích neuchovávají.

Snímek obrazovky s webovými stránkami private internet access VPN s blogovým příspěvkem popisujícím důvod stažení PIA z Ruska

PIA zveřejnila transparentní aktualizaci informující o rozhodnutí stáhnout se z Ruska

Díky svému závazku v oblasti ochrany osobních údajů je PIA dobrou volbou pro anonymní prohlížení (je kompatibilní s Torem) a bezpečné stahování z torrentů. Všechny soubory podporují sdílení souborů přes P2P použití klienta BitTorrent, což je výhodné, protože se nemusíte omezovat na konkrétní servery.

Bohužel výkon PIA při streamování není zcela přesvědčivý. Stahování z Hulu trvalo extrémně dlouho a podařilo se mi k ní připojit pouze pomocí serverů West, Florida, New York City a Washington DC. S problémy jsem se potýkal i při odblokování Netflixu US – fungovaly pouze servery Chicago, East, New York City a Washington DC. Mé rychlosti připojení byly nízké a zlepšení kvality streamu do HD trvalo několik minut.

PIA není nejlepší VPN pro sledování Netflixu US, ale dokáže odblokovat Netflix v pěti dalších zemích (např. Velké Británii a Kanadě)

PIA však snadno dokázala odblokovat Netflix ve Velké Británii, Kanadě, Austrálii, Francii a Japonsku. Mohl jsem rovněž streamovat Disney+ (všechny americké servery), Amazon Prime Video (všechny americké a britské servery) a BBC iPlayer (všechny britské servery). Ve všech těchto případech byly moje rychlosti vysoké a já jsem mohl sledovat obsah v HD kvalitě už po několika sekundách ukládání do vyrovnávací paměti.

Pokud hledáte prémiovou VPN, která nabízí plnou kontrolu nad nastavením ochrany osobních údajů a bezpečnostních opatření, PIA velmi doporučuji. Navrhuji vám vyzkoušet PIA se 30-denní zárukou vrácení peněz. Pokud zrušíte předplatné do 30 dnů, můžete získat plnou cenu zpět. Nezapomeňte si projít aktivní kódy s kupony, protože poskytované slevy někdy dosahují až 76%!

Vyzkoušejte PIA zdarma na 30 dnů!

Pokud si nejste jisti, zda je pro vás PIA tou pravou VPN, přečtěte si celou recenzi PIA, která obsahuje podrobné výsledky testů i průzkumu.

4. PrivateVPN – Jednoduchá VPN se spolehlivými servery pro odblokování globálního obsahu (dokonce i v Číně)

Rychlý přehled: Výsledky PrivateVPN

Rychlost Dobrá – Hladké procházení internetu, streamování i slušné rychlosti při použití torrentů
Bezpečnost Pokročilá – Šifrování vojenské úrovně, kill switch a ochrana před úniky
Ochrana soukromí Striktní – Sídlí ve Švédsku (členské zemi Spolku 5/9/14 očí) s politikou neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV a Android TV
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Sling TV, CBS All Access a další
Torrenty Podporovány – Celá síť serverů podporuje P2P
Zákaznická podpora Pomalá reakce přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody ✘ Pro iOS není k dispozici funkce kill switch
Nejsou dostupná rozšíření pro prohlížeč
Živý chat není vždy dostupný
Nejlepší cena €2.08/měsíc (předplatné: 36 měsíců)

Vyzkoušejte PrivateVPN zdarma na 30 dnů!

PrivateVPN je vysoce výkonná VPN, ačkoli jsem byl zpočátku velmi skeptický ohledně její malé sítě, tvořené pouze asi 200 servery. Pokud VPN má tak malou síť serverů, existuje vysoká šance na přeplnění (což znamená, že bude docházet k pomalejším rychlostem) a že nebudete moci vždy odblokovat webové stránky. Ale po testování PrivateVPN jsem byl příjemně překvapen, když jsem zjistil, že moje původní odhady byly mylné.

Máte na výběr z více než 7 000 individuálních IP adres, takže se nemusíte obávat zpomalení ani přetížení serveru. Přestože by bylo hezké mít na výběr z více serverů, během testů jsem neměl žádné problémy s rychlostí nebo připojením. Dokonce jsem byl vcelku ohromen celkovým výkonem – servery Toronto a Hongkong dokonce fungují i v Číně!

Servery PrivateVPN dokáží rovněž odblokovat Netflix v 19 zemích, což je nejvíce ze všech VPN, které jsem kdy testoval. Dovedou zajistit přístup na Netflix v USA, Velké Británii, Kanadě, Austrálii, Francii, Brazílii a Švédsku. Mohl jsem se tak dívat na seriál Stranger Things v HD s tím, že načtení nikdy netrvalo déle než 3 sekundy.

Optimalizované servery PrivateVPN dokáží obejít geografické bloky na Netflixu

V aplikaci je k dispozici úplný seznam odblokovaných streamovacích služeb. Pro jeho zobrazení klikněte na „Zvolit lokalitu“ („Choose Location”) – na seznamu najdete jak oblíbené weby, jako jsou Hulu a HBO, tak méně známé možnosti, jako např. Yle a SonyLiv.

Snímek obrazovky s aplikací PrivateVPN pro Mac zobrazující seznam optimalizovaných serverů pro streamování
PrivateVPN nabízí optimalizované servery pro celou řadu streamovacích služeb

Torrenty jsou podporovány v celé síti serverů, takže není třeba se připojovat ke konkrétním serverům. Vždy zůstanete zcela v anonymitě, protože PrivateVPN používá šifrovací standardy vojenské úrovně a nezaznamenává vaši aktivitu na internetu. V zájmu větší bezpečnosti doporučujeme zapnout ochranu IPv6 před únikem a funkci kill switch v záložce „Guard Guard“ aplikace. Když jsem testoval obě funkce, zjistil jsem nulové úniky a funkce kill switch fungovala perfektně. Zklamalo mě však zjištění, že kill switch je k dispozici pouze pro Android, Windows a Mac. Pokud máte zařízení iOS, nebudete moci tuto funkci využít.

Rovněž jsem zjistil, že tým zákaznické podpory PrivateVPN je ve srovnání s většinou prémiových VPN pomalý. Když jsem chtěl zkontrolovat některé funkce, trvalo 5 minut, než jsem mohl mluvit se zástupcem společnosti, i když jsem byl první ve frontě v živém chatu. Měl jsem štěstí, že jsem neměl žádné naléhavé technické problémy! O několik minut později jsem měl další otázku, ale možnost přímého chatu zmizela. Mohl jsem vyplnit pouze online formulář a čekat na odpověď e-mailem (podrobnou odpověď jsem dostal o 8 minut později).

Přestože na mě výkon PrivateVPN zapůsobil, není zcela srovnatelný s předchozími 5 VPN. Nejlepším způsobem, jak zjistit, zda je PrivateVPN pro vás tou pravou, je vyzkoušet si ji sami. Každé předplatné je poskytováno s 30denní zárukou vrácení peněz, takže můžete vyzkoušet PrivateVPN na 30 dnů bez jakéhokoli rizika. Pokud použijete kupón, můžete získat ještě lepší nabídku a ušetřit až 65% z plné ceny! Pokud nechcete pokračovat, můžete rychle a snadno získat plnou náhradu od týmu zákaznické podpory – můžete jej dokonce kontaktovat ve svém místním jazyce.

Vyzkoušejte PrivateVPN zdarma na 30 dnů!

Pro více informaci si přečtěte naši recenzi PrivateVPN, která nabízí podrobný pohled na zabezpečení a ochranu osobních údajů, servery, uživatelské zkušenosti a další.

5. IPVanish – Robustní bezpečnostní funkce a dobrá využitelnost s torrenty díky bezplatnému SOCKS5 Proxy

Rychlý přehled: Výsledky IPVanish

Rychlost Dobrá – Vysoké rychlosti pro použití s torrenty a surfování po internetu
Bezpečnost Pokročilá – 256-bit AES šifrování, kill switch a ochrana před úniky
Ochrana soukromí Striktní – Sídlo v USA (členské zemi Spolku 5/9/14 očí) s politikou neukládání logů
Nativní aplikace pro Většina hlavních zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire TV a Amazon Fire Stick
Prokazatelně odblokovává Většinu hlavních streamovacích platforem jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer a další
Torrenty Podporovány – Každý server podporuje torrenty a SOCKS5 proxy je k dispozici zdarma
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, telefon, email a online formulář
Počet připojených zařízení
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Není možnost platby kryptoměnami
Nedokáže spolehlivě odblokovat Netflix
Nemá blokování reklam, malwaru či trackerů
Nejlepší cena €2.71/měsíc (předplatné: 2 roky)

Vyzkoušejte IPVanish zdarma na 30 dnů!

IPVanish je solidní volbou, pokud potřebujete VPN pro stahování z torrentů nebo si chcete zajistit více soukromí na internetu. Budete mít k dispozici neomezenou šířku pásma a vysoké rychlosti a vaše procházení bude šifrováno a chráněno přísnými zásadami bez protokolování. Pokud však potřebujete přístup k blokovanému obsahu ze zahraničí (zejména streamovací služby jako např. Netflix), doporučuji spíše ExpressVPN.

Během testů jsem stáhl soubory BitTorrent pomocí serverů ve Švýcarsku, Švédsku a Španělsku. Rychlosti při stahování z torrentů byly vynikající a připojení zůstalo stabilní. Vyzkoušel jsem také bezplatný proxy server SOCKS5, který je součástí každého předplatného. Server proxy nabízí vyšší rychlost a anonymitu, přestože váš provoz nešifruje. Důrazně doporučujeme používat v kombinaci s VPN – sníží se tak riziko napadení nebo infekce zařízení viry nebo malwarem.

Screenshot z IPVanish je zdarma SOCKS5 proxy server pověření na webových stránkách
IPVanish je jednou z mála VPN, které nabízejí pro použití s torrenty zdarma SOCKS5 proxy

Veškerá aktivita na internetu je chráněna 256bitovým AES šifrováním vojenské úrovně a přísnými zásadami neukládání protokolů. Přestože služba sídlí v USA (a spadá pod jurisdikci Spolku 5 očí pro sdílení zpravodajských informací), vaše historie prohlížení ani osobní údaje nejsou nikdy sledovány, shromažďovány nebo protokolovány. Tím je zajištěno, že i kdyby úřady požádaly poskytovatele o uživatelské informace, IPVanish by jim neměl co dát.

Ale i přes vysoké rychlosti a přísná bezpečnostní opatření nepatří IPVanish k nejvhodnějším VPN pro streamování. Když jsem chtěl sledovat Netflix US, musel jsem dvakrát přepnout servery, abych dokázal načíst Stranger Things (New York a Chicago selhaly, ale Boston fungoval). Pokud hledáte VPN pro odblokování omezeného obsahu, je podle mě mnohem pohodlnější a rychlejší použít ExpressVPN.

Ceny IPVanish se v rámci celého trhu pohybují ve středním cenovém pásmu, ale můžete využít kupón a ušetřit až 73% plné ceny! Pokud si nejste jisti, zda se chcete zavázat k předplatnému, nemusíte se rozhodnout. Díky 30-denní záruce lze IPVanish snadno otestovat zdarma – pokud nechcete pokračovat, nemusíte ani s nikým mluvit. Stačí se přihlásit na svůj účet na webu, zrušit předplatné a vrácení peněz bude zpracováno automaticky.

Vyzkoušejte IPVanish zdarma na 30 dnů!

Přečtěte si podrobnou recenzi IPVanish a získejte více informací o rychlosti, serverech bezpečnosti a dalších funkcích.

6. Proton VPN – integrovaná podpora Toru pro zachování soukromí vašich aktivit

Rychlý přehled: Výsledky testování Proton VPN

Rychlost Dobrá – VPN je stabilně rychlá pro streamování, torrenty a prohlížení webu
Zabezpečení Pokročilé – 256bitové šifrování AES, funkce nouzového odpojení a ochrana proti úniku dat
Serverová síť Malá – Síť více než 1700 serverů v 63 zemích
Soukromí Striktní – VPN sídlí ve Švýcarsku (mimo dosah zpravodajských aliancí 5/9/14 Eyes) a má auditované zásady neuchovávání záznamů
Nativní aplikace pro: Většinu běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux a vybrané routery (DD-WRT, AsusWRT a Tomato)
Prokazatelně odblokovává: Většinu hlavních streamovacích platforem – Netflix, Disney+, HBO Max a další
Používání torrentů Podporováno – torrenty podporuje každý server
Zákaznická podpora Rychlá odezva prostřednictvím živého chatu, e-mailového ticketingu a online formuláře
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dní
Drobné nevýhody Živý chat není dostupný nonstop
Nefunguje v Číně
Záruka vrácení peněz neumožňuje vrácení plné částky
Nejvýhodnější cena €3.99/měsíc (předplatné: 2 roky)

Zabezpečit zařízení pomocí Proton VPN

Proton VPN zajišťuje anonymitu vašich online aktivit díky optimalizovanému připojení k serverům a infrastruktuře. Jedinečnou vlastností Proton VPN je možnost připojit se k síti Tor bez nutnosti stahovat stejnojmenný Tor. Získáte tak anonymitu sítě Tor a navíc šifrování VPN připojení. Zjistil jsem, že používání Proton VPN s Tor nezpomaluje rychlost tak jako používání samotné sítě Tor.

Vedle Toru nabízí Proton VPN servery Secure Core, které fungují jako funkce multi-hop. Ty směrují vaše připojení přes 2 servery, přičemž první z nich se nachází v zemi, která chrání soukromí, jako je například Švýcarsko, což zajišťuje, že vaše data budou soukromá i v případě, že dojde ke kompromitaci dalšího serveru. To sice výrazně zpomalilo mou rychlost (téměř o 95 %), ale tyto servery jsou ideální, pokud si velmi ceníte svého soukromí.

Při použití svých běžných serverů Proton VPN poskytuje dostatečně vysoké rychlosti zajišťující plynulý provoz. Moje rychlost neklesla o více než 40 % ani při připojení ke vzdáleným serverům, takže jsem mohl bez problémů sledovat své oblíbené pořady. Proton VPN je podporována sítí serverů o rychlosti 10 Gb/s pro udržení co nejvyšší rychlosti.

Snímek obrazovky Proton VPN připojeného k britskému serveru pomocí hry A Star is Born na BBC iPlayer.
S rychlými servery Proton VPN bylo streamování na BBC iPlayer snadné

Proton VPN umožňuje přístup k následujícím streamovacím službám:

Netflix Disney+ Hulu Amazon Prime Video
BBC iPlayer ESPN HBO Max a další!

Proton VPN také podporuje sdílení P2P souborů na různých optimalizovaných serverech, což jsem vyzkoušel stažením 2GB souboru; stahování bylo dokončeno za necelých 5 minut. Proton VPN však nenabízí přesměrování portů, takže se může stát, že uploadování bude pomalejší.

Pro zajištění bezpečí má Proton VPN:

  • AES-256bitové šifrování každého připojení
  • Funkci nouzového odpojení, díky které budou vaše online aktivity vždy anonymní
  • Secure Core servery směrují váš provoz přes 2 servery pro větší bezpečnost a anonymitu
  • Přísné zásady neuchovávání záznamů, které byly nezávisle auditovány
  • Sídlo ve Švýcarsku, mimo země zpravodajských aliancí 5/9/14 Eyes

Podpora několika připojovacích protokolů, včetně WireGuard, OpenVPN a IKEv2/IPSec (není k dispozici na zařízeních se systémem Windows). Pro zachování vysoké rychlosti a stability připojení jsem zvolil protokol WireGuard.

Bohužel Proton VPN nenabízí nepřetržitý živý chat, což je frustrující, pokud máte naléhavý dotaz. K dispozici je však nepřetržité ticketování e-mailem a odpovědi jsou rychlejší, než jsem očekával – na své e-maily jsem dostal odpovědi za méně než 24 hodin.

Pokud si chcete Proton VPN sami vyzkoušet, předplatné začíná na €3.99/měsíc (předplatné: 2 roky). Proton VPN má také bezplatný plán – je velmi omezený, ale je to dobrý způsob, jak si službu nejprve vyzkoušet. I když se na tuto VPN vztahuje 30denní záruka vrácení peněz, nemusí vám být nutně vrácena celá částka. Spíše vám bude vrácena poměrná částka za zbývající dobu předplatného, nikoliv celá.

Vyzkoušet Proton VPN zdarma!

Podívejte se na podrobnou recenzi Proton VPN, kde najdete další informace o serverech, rychlosti, zabezpečení a dalších parametrech.

7. PureVPN – Šifrovací klíče odolné vůči kvantovým počítačům plně chrání vaše data

Rychlý přehled: Výsledky testování PureVPN

Rychlost Průměrná – Solidní rychlost, ale vysoký ping na vzdálených serverech
Zabezpečení Pokročilé – 256bitové šifrování AES, funkce nouzového odpojení a ochrana proti úniku dat
Serverová síť Mnoho – Síť více než 6500 serverů v 78 zemích
Soukromí Vynikající – Sídlo na Britských Panenských ostrovech (mimo zpravodajskou alianci 5/9/14 Eyes) a nezávislý audit ochrany osobních údajů
Nativní aplikace pro: Většin běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac a Linux
Prokazatelně odblokovává: Většinu hlavních streamovacích platforem – Netflix, Disney+, Amazon Prime Video a další
Používání torrentů Podporováno, ale nedostatečně – Méně než polovina PureVPN serverů podporuje torrenty, znatelné nedostatky
Zákaznická podpora Rychlá odezva prostřednictvím nonstop chatu, online formuláře a e-mailu
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 31 dní
Drobné nevýhody Vysoký ping a nízké rychlosti na virtuálních serverech
Ochrana proti DDoS a přesměrování portů jsou k dispozici pouze za příplatek
E-mailové tickety jsou nespolehlivé
Nejvýhodnější cena €1.93/měsíc (předplatné: 2 let)

Zabezpečit síť s PureVPN

Šifrování PureVPN odolné proti kvantovým počítačům vás ochrání před nejnovějšími hrozbami. S rostoucí popularitou kvantového computingu se zvyšují i rizika pro bezpečnost vašich dat – implementací šifrování odolného proti kvantovým počítačům PureVPN zajišťuje vaši ochranu do budoucna. To mě ujišťuje, že mohu i nadále používat PureVPN během nových technologických pokroků a zachovat si vysokou úroveň zabezpečení.

Všech více než 6500 serverů PureVPN je podporováno:

  • Šifrováním nejvyšší vojenské úrovně
  • Funkcí nouzového odpojení na každé podporované platformě aplikace
  • Přísnými zásadami nezaznamenávání pro zabezpečení vašich osobních údajů
  • Ochranou proti únikům IPv4, IPv6, DNS a WebRTC
Snímek obrazovky testu ipleak.net ukazující nulové úniky s PureVPN připojeným k americkému serveru.
PureVPN snadno zabezpečila mé osobní údaje v rámci šifrovaného tunelu

PureVPN nabízí také rozdělené tunelování a přesměrování portů, což jsou další funkce, které umožňují větší kontrolu nad vaším VPN připojením. Rozdělený tunel se mi osvědčil zejména při šifrování mého online bankovnictví během sledování videa přes mé lokální streamovací účty, zatímco přesměrování portů pomohlo zvýšit rychlost při stahování přes torrenty.

Pokud jde o celkový výkon, PureVPN nemá výrazný vliv na rychlost, a to ani při připojení ke vzdáleným serverům. Mé rychlosti klesly v průměru asi o 20 %, což je na levnou VPN překvapivě málo (předplatné začíná na €1.93 měsíčně při předplatné: 2 let). Doporučuji používat WireGuard, aby vaše rychlost zůstala stabilně vysoká při používání:

Netflix Hulu BBC iPlayer
Amazon Prime Video HBO Max a další!

Trochu mě zklamalo, když jsem zjistil, že PureVPN umožňuje používání torrentů pouze na necelé polovině z více než 6500 serverů. Jsou zde znatelné mezery v pokrytí P2P a některé lokality vůbec nenabízejí servery optimalizované pro torrenty. Ačkoli jsem se mohl snadno připojit k blízkému P2P serveru, pokud ve vašem regionu žádný není, můžete se setkat s problémy v podobě přetížení serverů a pomalého stahování – v regionech jako Afrika, Asie a Oceánie jsou P2P připojení velmi omezená.

PureVPN má vynikající funkci nepřetržitého živého chatu, která je dostupná prostřednictvím webových stránek a aplikace. Díky tomu bylo velmi snadné spojit se s pracovníkem zákaznického servisu, který vždy pohotově a podrobně odpovídal na mé dotazy. Nikdy jsem však nedostal odpověď na svůj e-mailový tiket, takže používání e-mailu pro kontaktování zákaznické podpory doporučit nemohu.

PureVPN můžete bez rizika vyzkoušet na všech svých zařízeních, protože má nativní aplikace pro Windows, Mac, Android, iOS aj. Ceny tarifů navíc začínají na pouhých €1.93/měsíc, takže jde o cenově dostupnou volbu (při předplatné: 2 let). Na PureVPN se vztahuje 31denní záruka vrácení peněz, takže pokud změníte názor, můžete získat plnou náhradu.

Vyzkoušet PureVPN bez rizika ještě dnes!

Zde si můžete přečíst celou recenzi PureVPN a zjistit více podrobností o jejích bezpečnostních funkcích a ochraně soukromí, zákaznickém servisu a platebních metodách.

8. ZenMate – Nízkonákladová VPN poskytující základní online ochranu pro surfování, stramování a torrenty

Rychlý přehled: Výsledky ZenMate

Rychlost Průměrná – Kolísající rychlosti s nutností využít vyrovnávací paměť a se zpožděním
Bezpečnost Pokročilá – AES 256-bit šifrování, kill switch a ochrana před úniky
Ochrana soukromí Průměrná – Sídlo v Německu (členská země Spolku 5/9/14 očí) a ukládá částečně protokoly připojení
Nativní aplikace pro Většina hlavních zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac a Linux
Prokazatelně odblokovává Většinu hlavních streamovacích platforem jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Fox Sport a další
Torrenty Podporovány – Servery optimalizované pro torrenty a P2P sdílení
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Sdílí osobní údaje uživatelů s mateřskou společností
Nemá vestavěné blokování reklam
Bet refundace, pokud k platbě použijete Bitcoin, PaysafeCard nebo UKash
Nejlepší cena €1.99/měsíc (předplatné: 18 měsíců)

Vyzkoušejte ZenMate zdarma na 30 dnů!

ZenMate původně získal oblibuj jako bezplatná služba VPN a následně se transformoval na placenou VPN. Přestože jeho výkonnost není srovnatelná s nejlepšími VPN v tomto seznamu, díky nízké ceně pouhých €1.99 měsíčně nabízí velmi dobrou hodnotu za vaše peníze.

Hlavní funkcí jsou optimalizované servery pro streamování a použití s torrenty, podobné CyberGhostu. Když jsem testoval servery optimalizované pro streamování, stačilo k připojení jen několik kliknutí, ale ostatní VPN v tomto seznamu nabízely vyšší rychlosti. Na načtení Stranger Things v HD jsem na optimalizovaném americkém serveru musel čekat dlouhých 5 minut.

ZenMate dokáže snadno zajistit přístup k Netfliux US, ale počítejte s pomalejším streamováním

Se servery optimalizovanými pro torrenty jsem měl lepší zkušenost, protože jsem mohl ručně vybrat server s nízkým počtem uživatelů a procentem zatížení serveru. To znamenalo, že jsem si mohl vybrat méně přeplněný server (a tedy s vyššími rychlostmi).

Bohužel mě nejvíce znepokojuje skutečnost, že zásady ochrany soukromí společnosti ZenMate nejsou nejlepší. Některá uživatelská data jsou sdílena s mateřskou společností pro marketingové a technické účely, včetně vašeho jména a e-mailové adresy. I když žádná z vašich aktivit při procházení při připojení přes ZenMate není zaznamenávána, pokud hledáte služby kladoucí větší důraz na ochranu soukromí, doporučuji ExpressVPN.

S celkovou výkonností ZenMate jsem stále více než spokojen. I když jsou rychlosti pomalejší než u ostatních prémiových VPN, nevnímal jsem to za něco, co by mi zabránilo ji používat – zejména při ceně €1.99 za měsíc. Projděte si aktivní kupony, možná najdete i lepší nabídku. Záruka vrácení peněz se vztahuje na všechna předplatná, i když jste využili slevu, takže se můžete zaregistrovat k používání ZenMate zcela bez rizika a vyzkoušet tuto VPN na 30 dnů.

Vyzkoušejte ZenMate zdarma na 30 dnů!

Projděte si úplnou recenzi ZenMate a zjistěte výsledky testů a průzkumu.

9. VyprVPN – VPN, která prokazatelně neukládá logy a dbá o ochranu soukromí

Rychlý přehled: Výsledky VyprVPN

Rychlost Průměrná – Pomalé připojení přes zválené servery
Bezpečnost Pokročilá – AES-256-bit šifrování, kill switch a ochrana před úniky
Ochrana soukromí Striktní – Sídlí ve Švýcarsku (mimo Spolek 5/9/14 očí), s prověřeným dodržováním zásad neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Blackphone, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV a Android TV
Prokazatelně odblokovává Většinu hlavních streamovacích platforem, jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer a další
Torrenty Podporovány – Torrenty jsou podporovány na všech serverech
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat a email
Počet připojených zařízení 30
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Bez nativní aplikace pro Linux
Nepřijímá platby kryptoměnami
Nemá funkci kill switch pro iOS, router, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV a aplikace v chytrých televizorech
Nejlepší cena €5.00/měsíc (předplatné: 12 měsíců)

Vyzkoušejte VyprVPN zdarma na 30 dnů!

VyprVPN není nejrychlejší ze mnou testovaných VPN, ale zajistí soukromí a bezpečnost vašich dat. Bylo u ní ověřeno důsledné dodržování zásady neukládání logů a všechny servery jsou chráněny šifrovacími standardy vojenské úrovně. Díky tomu je aplikace VyprVPN bezpečnou volbou pro prohlížení, stahování z torrentů (P2P aktivity jsou podporovány na všech serverech) a odblokování streamovacích webů ze zahraničí.

Nejjedinečnější funkcí je proprietární 256bitový protokol Chameleon, který byl speciálně navržen k obcházení cenzury a firewallů. Při připojení pomocí protokolu Chameleon jsem dokázal odblokovat americké weby jako např. Netflix, Disney+, Hulu a Amazon Prime Video. Obzvláště mě potěšilo, když jsem se připojil k Netflixu, protože překonání jeho omezení je pro VPN nejtěžší. Byl jsem schopen sledovat Stranger Things v HD kvalitě s méně než 5 sekundami načítání.

Protokol Chameleon od VyprVPN zajistil připojení k Netflixu a obejití proxy chyby

Při testech rychlosti přes server Ookla jsem zjistil, že se rychlosti dramaticky snížily při připojení ke vzdáleným serverům v USA (téměř 6 000 km daleko). Rychlost serveru ve Velké Británii byla 43,11 Mb/s, zatímco rychlost připojení na amerických serverech klesla o 60% na 17 Mb/s. I když to pro mě nebyl problém, protože moje původní rychlost internetu je velmi vysoká, VyprVPN není příliš vhodnou volbou, pokud jste v zemi s průměrnou nebo pomalou rychlostí širokopásmového připojení.

Pokud si více než rychlosti ceníte ochrany soukromí, oceníte, že VyprVPN striktně dodržuje zásady neukládání protokolů a jeho zásady ochrany osobních údajů byly dokonce ověřeny. Společnost Leviathan Security, zaměřující se na kybernetickou bezpečnost, provedla nezávislé testování a potvrdila, že společnost nesleduje a neshromažďuje žádné identifikační údaje. Spolu s ExpressVPN je VyprVPN také jednou z mála služeb, které zareagovaly na průzkum Centra pro demokracii a technologie týkající se obchodních modelů VPN a postupů ochrany osobních údajů. Oceňuji tuto vysokou úroveň transparentnosti vůči veřejnosti, která je v tomto odvětví poměrně vzácná.

I když je podle mě ExpressVPN je lepší volbou z hlediska všestranného výkonu, VyprVPN vám zajistí na internetu bezpečnost za mnohem nižší cenu €5.00 za měsíc. Můžete dokonce ušetřit ještě více peněz, pokud využijete skryté slevy! Každé předplatné obsahuje 30-denní záruku vrácení peněz, což vám dává možnost vyzkoušet VyprVPN zcela bez rizika.

Vyzkoušejte VyprVPN zdarma na 30 dnů!

Chcete-li zjistit více o VyprVPN, přečtěte si plnou recenzi obsahující výsledky testů rychlosti, serverů, spokojenosti uživatelů a další informace.

10. Ivacy VPN – Silné zabezpečení, ale nekonzistentní rychlost a přístup ke streamování

Rychlý přehled: Výsledky testování Ivacy

Rychlost Nekonzistentní – Rychlá VPN lokálně, ale pomalejší na vzdálených připojeních; nízká rychlost uploadu
Zabezpečení Pokročilé – AES-256bitové šifrování, funkce nouzového odpojení a ochrana proti úniku dat
Serverová síť Střední – Síť více než 5700 servery ve 100 zemích
Soukromí Striktní – Sídlí v Singapuru (mimo zpravodajskou alianci 5/9/14 Eyes) a uplatňuje zásady neuchovávání záznamů
Nativní aplikace pro: Většinu běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux a routery
Prokazatelně odblokovává: Většinu hlavních streamovacích platforem – Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max a další
Používání torrentů Podporováno – Podpora torrentů na všech serverech
Zákaznická podpora Rychlá odezva prostřednictvím nonstop chatu a e-mailu
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dní
Drobné nevýhody Chybí funkce nouzového odpojení pro iOS a Mac
Žádný nezávislý audit ochrany soukromí
Singapur potenciálně spolupracuje s agenturami ze zpravodajské aliance 5/9/14 Eyes
Nejvýhodnější cena €1.00/měsíc (předplatné: 5 roky)

Zabezpečit zařízení pomocí Ivacy VPN

Ivacy VPN nabízí špičkové zabezpečení, které účinně chrání vaše data. Každý server je standardně vybaven:

  • AES-256bitové šifrováním
  • Kompletní ochranou před únikem informací, aby vaše online aktivity a osobní údaje byly v bezpečí
  • Funkcí nouzového odpojení (není k dispozici pro Mac ani iOS)
  • Zásadami neuchovávání záznamů všech uživatelských dat

Ivacy VPN má také užitečnou funkci rozděleného tunelování, kterou jsem nakonfiguroval v prohlížeči. Pomocí VPN jsem mohl bezpečně využívat online bankovnictví a zároveň streamovat videa přes svůj regionální účet na Netflixu.

Zaujala mě funkce Ivacy VPN Secure Download, která blokuje stahování malwaru a dalších hrozeb. Tato funkce je u Ivacy VPN jedinečná a funguje dobře; zkoušel jsem stahovat škodlivé testovací soubory a Ivacy VPN je všechny zablokovala. Zabezpečené stahování bylo užitečné zejména při stahování torrentů – Ivacy VPN podporuje stahování torrentů na každém serveru.

Snímek obrazovky aplikace Ivacy VPN pro Windows zvýrazňující volby serveru pro funkci zabezpečeného stahování.
Funkce zabezpečeného stahování Ivacy VPN je ideální pro stahování přes torrenty

Ivacy VPN nabízí několik protokolů, včetně WireGuard, OpenVPN, L2TP/IPSec a IKEv2. Použil jsem protokol WireGuard, protože mi poskytl nejspolehlivější připojení a nejvyšší rychlost.

Při testování rychlosti sítě Ivacy VPN jsem dosahoval poměrně vysoké rychlosti stahování, ale rychlost uploadu byla často velmi nízká. To mi komplikovalo sdílení P2P souborů, videohovory a hraní online her.

S Ivacy VPN bylo také problematické se připojovat ke streamovacím službám. Přihlášení ke streamovacím účtům si vyžádalo několik pokusů, a to i při použití optimalizovaných serverů. Když se mi však podařilo navázat spojení, mohl jsem streamovat v HD kvalitě s minimálními problémy s načítáním. S Ivacy VPN můžete streamovat:

Netflix Disney+ Amazon Prime Video
Hulu HBO Max a další!

Ivacy VPN je kompatibilní se širokou škálou platforem, takže si ji můžete stáhnout do většiny běžných zařízení. Ivacy VPN však ve svých aplikacích pro iOS a Mac postrádá klíčové funkce, jako je například funkce rozdělení tunelování a nouzového odpojení. Uvítal bych, kdyby tyto funkce byly přidány, čímž by se zlepšilo zabezpečení dat.

Pokud byste si chtěli vyzkoušet Ivacy VPN sami, tarify začínají na €1.00/měsíc (v rámci předplatné: 5 roky). Tuto službu si můžete vyzkoušet bez rizika, protože na Ivacy VPN se vztahuje 30denní záruka vrácení peněz. Vrácení peněz však nemůžete požadovat, pokud platíte kryptoměnou.

Otestovat Ivacy bez rizika ještě dnes!

Zde si můžete přečíst celou recenzi Ivacy VPN a dozvědět se více o serverech, rychlostech a zákaznickém servisu.

Rychlá srovnávací tabulka: Která VPN je v r. 2023 nejlepší?

ExpressVPN CyberGhost PIA PrivateVPN IPVanish
Rychlost Vynikající Dobrá Dobrá Dobrá Dobrá
Zabezpečení a ochrana soukromí Vynikající Vynikající Vynikající Dobrá Dobrá
Nejvýhodnější cena
(měsíčně)
€6.71 €2.19 €1.99 €2.08 €2.71
Podpora torrentů
Rozdělené tunelování

Chránit zařízení s ExpressVPN

Proč potřebujete VPN

Chránit se na internetu je důležitější než kdy jindy, protože se každý den objevují nové hrozby. Když se připojujete k internetu bez VPN, vystavujete své osobní údaje riziku ze strany hackerů, reklamních trackerů, a dokonce i státních úřadů a vašeho poskytovatele internetu, kteří sledují vaši činnost.

Pomocí VPN můžete tato rizika ohrožení bezpečnosti svých dat zmírnit šifrováním připojení a maskováním své IP adresy. Tím zajistíte, že nikdo, kdo špehuje vaše připojení, neuvidí vaši online aktivitu ani místo, kde se vaše zařízení nachází.

VPN připojení vám umožní:

  • Zabezpečit vaše osobní údaje – Šifrování na vysoké úrovni zabrání ostatním, aby viděli vaši online aktivitu, IP adresu a další informace, které by mohly být použity k hacknutí, zneužití nebo omezení vašeho připojení. To je důležité zejména při používání veřejných sítí Wi-Fi, které jsou notoricky známým cílem hackerů a malwaru.
  • Zůstat na internetu v anonymitě – VPN maskuje vaši IP adresu, takže je velmi obtížné vysledovat vaši skutečnou polohu nebo zjistit vaši totožnost. Díky tomu můžete zabránit online útokům (například DDoS útokům) a vyhnout se blokování obsahu na základě vaší geografické polohy.
  • Svobodně přistupovat k internetu – Maskováním své IP adresy a připojením k serverům v jiných lokalitách se můžete vyhnout omezením obsahu, která zavádějí vlády nebo konkrétní služby, jako je například Netflix. Ke svým online účtům a streamovacím službám můžete přistupovat odkudkoli, což je výhodné například v zahraničí.
  • Používat torrenty bez rizika – Sdílení souborů P2P vystavuje vaše data riziku, protože ostatní uživatelé mohou při používání torrentů vidět vaši IP adresu. Specializované servery pro torrenty nejenže zabezpečují vaše údaje, ale také zaručují vysokou rychlost stahování.
  • Vyhnout se omezením ze strany poskytovatele internetu – Poskytovatel internetu může z různých důvodů omezovat vaše připojení, a to včetně využívání velké šířky pásma (například při streamování, torrentech nebo hraní online her). Protože VPN skrývá vaši online aktivitu, poskytovatel internetu nevidí, co děláte, a vy se tak můžete vyhnout omezování připojení.

Je důležité si uvědomit, že ačkoli služba jako ExpressVPN poskytuje velmi vysokou úroveň zabezpečení a soukromí, není to stoprocentně neprůstřelné řešení. Mnoho VPN vás neochrání před útoky malwaru, nezablokuje vtíravé vyskakovací reklamy, bezpečně neuloží vaše hesla ani nezajistí, abyste byli na internetu zcela anonymní. Nejlepší obranou proti hrozbám je být při práci na internetu opatrný a vždy se připojit k VPN jako doplňkové vrstvě ochrany.

Chránit data s ExpressVPN

Výběr nejlepší VPN: Jak jsem stanovil pořadí a srovnání VPN

1. Silné funkce pro zabezpečení a ochranu soukromí

Všechny VPN na tomto seznamu nabízejí šifrování vojenské úrovně a ochranu před úniky, což zajišťuje váš internetový provoz a zabraňuje odhalení skutečné IP adresy. Také jsem zkontroloval prohlášení o ochraně osobních údajů každé VPN, abych se ujistil, že dodržuje přísné zásady neukládání protokolů, což znamená, že žádné třetí strany (ani samotná VPN) nemohou sledovat nebo shromažďovat vaše osobní údaje. Některé prémiové sítě VPN dokonce nabízejí další funkce, jako je například kill switch. Tato funkce okamžitě zablokuje veškerý internetový provoz při přepínání mezi servery nebo pokud spadne připojení přes VPN.

Zůstaňte v bezpečí s nejlepší VPN!

2. Vysokorychlostní síť globálních serverů

Pokud VPN má hodně serverů na mnoha místech po celém světě, výsledkem je menší přetížení a přeplnění. To znamená, že se můžete rychle připojit k serveru a užívat si vysoké rychlosti – to vše bez konkurence se stovkami dalších uživatelů. Proto jsem se zaměřil u každé VPN na velikost serverové sítě.

Také jsem se ujišťoval, že VPN mají servery na více místech po celém světě, takže je pravděpodobnější, že se bude některý ze serverů nacházet ve vaší blízkosti. Krátká fyzická vzdálenost mezi zařízením a serverem VPN zajišťuje vysokou rychlost připojení. To je zvláště důležité, pokud využíváte internet k činnostem náročným na data, jako je streamování HD, online hraní nebo stahování z torrentů.

Stáhněte si nejrychlejší VPN!

3. Odblokování streamovacích služeb, jako např. Netflix, Disney+ a další

Ověřil jsem, zda každá VPN dokáže odblokovat Netflix US (na nějž je obtížné se dostat) a zajistit streamování obsahu v HD. Pokud VPN dokáže odblokovat Netflix, nebude mít potíže s odblokováním dalších streamovacích služeb, jako jsou Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, ESPN+ a další.

Vyzkoušejte nejlepší VPN pro streamování!

4. Podpora torrenty a P2P sdílení souborů

Ujistil jsem se, zda každá VPN v tomto seznamu umožňuje používání torrentů a nabízí neomezenou šířku pásma, takže můžete nahrávat a stahovat soubory bez jakéhokoli omezení. Také jsem hledal funkce vhodné pro použití s torrenty, včetně optimalizovaných serverů pro P2P aktivitu, proxy serverů SOCKS5 pro rychlejší stahování a ochrany proti malwaru.

Získejte nejlepší VPN pro použití s torrenty!

5. Podpora všech hlavních zařízení a operačních systémů

Pokud jste jako já, budete připojeni k internetu na více zařízeních současně. Proto je každá VPN v tomto seznamu kompatibilní s oblíbenými zařízeními a operačními systémy. Patří mezi ně např. Android, iPhone, Windows, Mac, iPad, Linux, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Android TV, Roku, Chromecast, chytré televizory, herní konzole a routery.

Vyzkoušejte nejlepší VPN pro jakékoli zařízení!

Často kladené otázky týkající se VPN

Která VPN se nejlépe hodí ke sledování Netflixu?

Otestoval jsem všechny VPN na tomto seznamu a s Netflixem si bez problémů poradí každá z nich — nejvíc však doporučuji ExpressVPN. Její servery jsou podle mě pro sledování Netflixu nejspolehlivější, a vysoké rychlosti navíc umožní sledovat obsah v HD. Navíc dokáže odblokovat Netflix přinejmenším v 10 zemích včetně USA, UK, Kanady, Německa, Austrálie a Japonska.

Většina VPN bohužel s Netflixem nefunguje a zobrazí vám tuto nepříjemnou zprávu:

Za přerušení se omlouváme

Zdá se, že používáte blokování nebo proxy. Vypněte prosím všechny podobné služby a zkuste to znova. Pro další informace přejděte na netflix.com/proxy.

Kód chyby: M7111-5059

K obejití blokování nebo proxy chyby Netflixu je třeba pořídit si kvalitní VPN, která dokáže obejít bloky Netflixu.

Sledujte Netflix pomocí ExpressVPN!

Dokáží VPN zajistit bezpečné používání torrentů?

Ano, kvalitní VPN zajistí bezpečnost vašich osobních údajů při používání torrentů.

Bez sítě VPN bude vaše adresa IP vystavena mnoha nežádoucím třetím stranám. Mezi ně patří další uživatelé torrentů, váš poskytovatel internetových služeb (ISP) a úřady – ti všichni mohou zjistit vaši fyzickou polohu a sledovat vaši činnost na torrentových sítích pomocí vaší IP adresy. Váš poskytovatel internetových služeb by mohl dokonce snížit vaši šířku pásma a zpomalit připojení, pokud stahujete mnoho velkých souborů v krátkém časovém období.

Pokud používáte VPN, vaše IP adresa a internetový provoz jsou šifrované a skryté, takže můžete bez problémů stahovat z torrentů, jakkoliv chcete. Osobně nikdy nepoužívám torrenty bez VPN. Mojí preferovanou sítí pro rychlé stahování z torrentů je CyberGhost, protože nabízí optimalizované globální servery pro bezpečné P2P sdílení. Další top VPN pro torrenty je IPVanish, protože nabízí proxy server SOCKS5 pro super rychlé připojení k torrentům.

Používejte bezpečně torrenty s VPN CyberGhost!

Jaká je nejlepší VPN pro hraní her?

Nejlepší VPN pro hraní her je ExpressVPN. Testoval jsem ji na několika titulech včetně Counter-Strike: Global Offensive a PUBG a její výkon na mě udělal velký dojem.

Snímek obrazovky ExpressVPN připojeného k britskému serveru při hraní PUBG.
Servery ExpressVPN zajišťují plynulé hraní her PUBG a Call of Duty: Warzone

Na lokálních serverech jsem měl ping (latenci) pouhých 12 ms, což z ní činí ideální VPN pro FPS hry, jako je Call of Duty Warzone! Jedná se o dobu, za kterou se váš datový vstup odešle na herní server a zpět k vám – čím nižší číslo, tím lépe. Hodnota 12 ms odpovídala mému pingu, když jsem nebyl připojen k VPN, což znamená, že VPN server se nacházel extrémně blízko. Nicméně i když jsem se připojil ke vzdálenějším serverům v lokalitách, jako je Brusel a Německo, byl můj ping 40 ms. Cokoli pod 100 ms je pro hraní online her naprosto dostačující.

Jaká je nejlepší VPN pro ochranu soukromí?

ExpressVPN je nejlepší VPN pro ochranu soukromí. Společnost, která ji provozuje, sídlí na Britských Panenských ostrovech, které nemají žádné zákony o povinném uchovávání dat a vyznačují se velkou vstřícností k ochraně soukromí. V rámci dodatečné ochrany jsou Britské Panenské ostrovy mimo jurisdikci všech států zpravodajské aliance 5/9/14 Eyes.

ExpressVPN je jednou z mála VPN, která byla nezávisle auditována, což potvrzuje její zásady neuchovávání záznamů údajů o soukromí a prokazuje důvěru v její serverovou infrastrukturu. Zásadní je, že ExpressVPN prošla testem v reálném světě, když jí turecké úřady zabavily servery v rámci trestního vyšetřování jednoho uživatele. Úřady nebyly schopny získat žádná data, protože servery ExpressVPN nejsou fyzicky schopny ukládat informace o uživatelích.

Jaká je nejrychlejší VPN?

Na základě testů, které jsme s mým týmem provedli, se ExpressVPN trvale řadí mezi nejrychlejší VPN ve všech lokalitách. Dokonce i u nejvzdálenějších serverů – testoval jsem Melbourne, vzdálené přes 17 000 km od mé polohy – klesla rychlost jen o 25 % oproti základní rychlosti. Na serveru mnohem blíže mé poloze jsem dosáhl rychlosti něco přes 320 Mb/s (jen o 17 % nižší rychlost než při odpojení od VPN). Tyto rychlosti jsou více než dostatečné pro streamování v rozlišení až 4K a zároveň surfování, stahování a dokonce i hraní her.

Která bezplatná VPN je nejlepší?

Nejlepší bezplatné VPN jsou „freemium” služby, jako je Windscribe a TunnelBear – ale i ty nejlepší bezplatné VPN bohužel mají velká omezení. Freemium VPN nabízejí spolehlivé a bezpečné služby, ale zažijete i pomalé rychlosti, omezení počtu serverů a nemožnost přístupu ke streamovacím službám, jako je např. Netflix.

Nevěřil bych ani žádné bezplatné VPN bez zjevných nevýhod. I bezplatné VPN musí nějak vydělávat a jsou známy případy společností prodávajících soukromá data uživatelů a historii prohlížení za účelem zisku. A co je horší, mnoho nespolehlivých bezplatných VPN často obsahuje malware, který infikuje vaše zařízení a ukradne citlivé informace, jako jsou hesla, bankovní historie a soukromé fotografie.

Podívejte se na Betternet VPN. Jde o oblíbenou bezplatnou VPN s více než 10 miliony stažení – a přesto je v celém oboru známo, že Betternet VPN je jednou z nejvíce infikovaných sítí VPN a tajně instaluje trackery na zařízení svých uživatelů. Tento nedostatek zabezpečení a anonymity tak jde zcela proti smyslu používání VPN.

Pokud potřebujete VPN jen na krátkou dobu, nejlepší bezplatnou VPN je prémiová VPN se zárukou vrácení peněz. Můžete např. využít CyberGhost zdarma na 45 dnů díky 45-denní záruce vrácení penz. Jakmile službu přestanete používat, můžete snadno získat své peníze zpět tím, že se obrátíte na tým zákaznické podpory.

Záruku vrácení peněz jsem dokonce vyzkoušel, abych zkontroloval, zda funguje – a ano, funguje! Získání peněz zpět bylo super jednoduché. Jednoduše jsem kontaktoval zákaznický servis přes nepřetržitý chat a moje žádost o vratku byla okamžitě zpracována. Nejlepší ze všeho je, že jsem peníze dostal zpět za 5 pracovních dnů.

Získat vrácení plné částky je díky 45-denní záruce od CyberGhost velmi snadné a rychlé

Vyzkoušejte CyberGhost Zdarma!

Která VPN je nejlepší pro použití v Číně?

Podle reálných testů provedených v Číně je nejlepší VPN pro tuto zemi ExpressVPN. Jde o jednu z mála VPN, které dokáží spolehlivě obejít Velký čínský firewall a snadno zajistit přístup k blokovaným stránkám, jako jsou Facebook, Google, Gmail, YouTube, Wikipedia, Netflix a další.

Místní úřady nemohou vidět, co na internetu děláte online, protože ExpressVPN používá k zabezpečení internetového provozu šifrovací standardy vojenské úrovně. V případě, že máte nestabilní připojení, je k dispozici automatická funkce kill switch, která zajišťuje, aby nedošlo k náhodnému úniku nešifrovaných dat na internet. Čínská vláda je známá svým přísným dohledem nad internetem, takže tyto bezpečnostní prvky jsou zásadní pro zabezpečení vašeho soukromí na internetu v Číně.

Je však třeba si stáhnout ExpressVPN do svého zařízení již před příjezdem do Číny. Pokud už v zemi jste, zjistíte, že v obchodě s aplikacemi není k dispozici a web je zablokován. Pokud jedete do Číny jen pár týdnů, můžete dokonce využít 30denní záruku vrácení peněz a získat ExpressVPN.

Získejte ExpressVPN pro Čínu!

Jaká je nejlepší VPN s dedikovanými IP adresami?

Nejlepší VPN s vyhrazenými IP je CyberGhost. Tento placený doplněk může omezit vedlejší účinky používání sdílených IP adres ve VPN, jako je například „efekt zlého souseda“. Při něm ostatní uživatelé se stejnou IP adresou zneužívají služby, jako jsou vyhledávače, finanční instituce, streamovací weby a další. Když pak k přístupu k těmto službám použijete stejnou IP adresu, zjistíte, že jste zablokováni nebo se snažíte obejít neprostupnou CAPTCHA. S vlastní dedikovanou IP adresou to přestane být problém.

CyberGhost se také obratně vyhýbá vazbě na zvolenou statickou IP adresu tím, že vám umožní zakoupit anonymní token, který pak můžete uplatnit ve svém účtu. Tímto způsobem můžete statickou IP adresu koupit a darovat i rodině nebo přátelům. Nevýhodou je, že pokud token ztratíte, ztratíte i přístup k IP adrese.

Jaká je nejlepší VPN s přesměrováním portů?

Nejlepší VPN s přesměrováním portů je Private Internet Access. Tuto funkci můžete snadno zapnout v nastavení a po připojení k serveru se vám zobrazí náhodně vybraný port, který můžete použít.

Snímek obrazovky aplikace PIA pro Windows ukazující, jak zapnout předávání portů v nabídce Nastavení sítě.
Přesměrování portů můžete nastavit a připojit se ke službě PIA za méně než 30 sekund

Pokud nevíte, co je to přesměrování portů, zde je stručné vysvětlení: Přesměrování portů v podstatě otevírá port přes NAT firewall v místní síti s cílem zvýšit rychlost a umožnit více přímých síťových připojení. Za normálních okolností NAT firewall skrývá IP adresy zařízení připojených ke routeru. To však může vést k problémům, jako je nemožnost připojení konkrétních serverů k vašemu zařízení nebo obecně nižší rychlost.

Poznámka: Přesměrování portů může vystavit vaši místní síť hrozbám, protože data přenášená přes přesměrovaný port nebudou chráněna VPN.

Zastaví VPN omezování připojení ze strany poskytovatele internetu?

Prémiová VPN může pomoci zabránit omezování provozu poskytovatelem internetu tím, že skryje vaši online aktivity. K omezování provozu často dochází, když poskytovatel zjistí, že využíváte velkou šířku pásma. Špičková VPN, jako jsou ty uvedené v tomto článku, šifruje vaši online aktivitu – poskytovatel internetu sice vidí, že jste připojeni k VPN, ale nevidí, co přesně děláte, aby vás mohl omezovat.

Poskytovatel internetu může používat techniky, jako například takzvaný peering, aby sledoval, jak využíváte data a případně omezil vaše připojení. Je známo, že někteří poskytovatelé internetu omezují rychlost služeb Netflix a Amazon Prime, aby vás přiměli používat jiné služby spojené s poskytovatelem internetu. Připojením přes VPN server nemůže poskytovatel internetu zjistit, jaké weby navštěvujete, jaké sdílíte P2P soubory, ani nic jiného o vašich aktivitách, což vám může pomoci vyhnout se omezování přenosové kapacity.

Jaká je nejlepší VPN pro Android a iOS?

ExpressVPN je zdaleka nejlepší VPN pro zařízení se systémy Android a iOS. Funguje se všemi telefony a tablety se systémem Android a podporuje většinu iPhonů a iPadů.

I když řada VPN omezuje výběr mobilních protokolů pouze na IKEv2, ExpressVPN umožňuje přepínat mezi IKEv2, Lightway UDP a Lightway TCP. Díky této flexibilitě můžete vyvážit rychlost a zabezpečení podle svých potřeb. Můžete také nechat ExpressVPN, aby pro vás automaticky vybrala vhodný tunelovací protokol.

Rychlost ExpressVPN v systémech Android a iOS byla během mých testů blesková, ať už jsem používal Wi-Fi nebo LTE/4G síť. V systému Android mi ExpressVPN zpomalil rychlost sítě asi o 14 %, takže rychlost byla stále dostatečně vysoká pro hraní her a používání torrentů. Rychlost na mém iPhonu klesla asi o 15 %, takže jsem stále mohl sledovat pořady Netflixu v HD rozlišení a s minimální načítací dobou.

Ať už používáte ExpressVPN v systému Android nebo iOS, budete mít plný přístup k více než 3000 serverům v 94 zemích. Získáte také elegantní a intuitivní aplikace, které vám na několik kliknutí umožní kompletní kontrolu nad nastavením VPN. ExpressVPN si můžete stáhnout do svých mobilních zařízení a vyzkoušet si ji bez jakéhokoli rizika – na ExpressVPN se vztahuje 30denní záruka vrácení peněz. Pokud nebudete stoprocentně spokojeni, můžete snadno získat peníze zpět – bez jakýchkoli otázek.

Jak VPN fungují?

Virtuální privátní síť neboli VPN vám pomáhá zachovat si anonymitu a bezpečí na internetu. Pokud používáte VPN, váš internetový provoz je směřován přes bezpečnou síť serverů VPN. Provoz je šifrován, takže vás na internetu nikdo nemůže sledovat – váš poskytovatel internetových služeb, hackeři ani úřady nemohou vidět, co děláte.

VPN vám rovněž poskytuje novou IP adresu (Internet Protocol). Vaše IP adresa obsahuje informace o vaší poloze a umožňuje webům a službám zjistit, odkud se připojujete. Po připojení k síti VPN získáte novou IP adresu na základě umístění serveru. Tak můžete pomocí VPN obejít cenzuru, brány firewall a geografická omezení.

Vysvětleme si to na příkladu. Aktuálně pobývám ve Velké Británii. Pokud chci sledovat americký Netflix, stačí mi připojit se k VPN serveru ve Velké Británii. Tak získám přístup nejen k Netflixu US, ale i ke všem ostatním americkým stránkám (jako např. Amazon Prime Video, Hulu, ESPN a dalším).

Vyzkoušejte nejlepší na 30 dnů bez rizika!

Jak mám používat VPN?

Používání VPN je snadné. Až si vyberete VPN podle svých požadavků, stačí se zaregistrovat k předplatnému a stáhnout si software do svého zařízení.

  1. Pořiďte si VPN. ExpressVPN je celkově nejlepší VPN v roce 2023 díky vynikajícím rychlostem připojení a pokročilým bezpečnostním opatřením.
  2. Připojte se k serveru.
  3. Začněte surfovat po internetu! Nyní máte zajištěno naprosté soukromí a anonymitu.

Získejte ExpressVPN bez rizika ještě dnes!

Kolik stojí VPN? Mohu si pořídit dobrou a levnou VPN?

Pokud chcete získat výkonnou VPN, nemusíte platit prémiové ceny (především pokud se vám podaří najít kupony nebo skryté nabídky!). I když se mohou ceny poskytovatelů VPN lišit, nejvíc vždy ušetříte s dlouhodobým předplatným. Často stojí jen pár dolarů za měsíc, což je méně než šálek kávy!

Mějte na paměti, že každá VPN na tomto seznamu nabízí záruku vrácení peněz, takže ji můžete vyzkoušet sami zcela bez rizika.

Zpomalí používání VPN mé zařízení?

VPN lehce sníží rychlost vašeho zařízení (i když existuje několik kroků, které můžete provést ke zlepšení rychlosti). Ke zpomalení dochází proto, že vaše připojení je přesměrováno prostřednictvím serveru VPN a šifrováno, takže trvá déle, než dosáhne svého cíle. Pokud máte k síti VPN připojeno více než jedno zařízení, může to také způsobit pokles rychlosti.

Z tohoto důvodu je důležité používat VPN, která je rychlá – tak si zajistíte, že jakékoli změny rychlosti budou zanedbatelné. Nejrychlejší VPN na tomto seznamu je ExpressVPN, takže jsem při procházení internetu, streamování a stahování z torrentů nikdy nezaznamenal výrazné zpomalení. I když jsem připojil 3 zařízení (můj notebook s Windows, iPhone XS a iPad), pokles rychlosti nebyl téměř patrný.

Pokud chcete vyzkoušet rychlost připojení na svém zařízení, můžete vyzkoušet ExpressVPN zdarma díky 30-denní záruce vrácení peněz. Je to zcela bez rizika – pokud se vám bude zdát, že ExpressVPN nevyhovuje vašim potřebám, můžete snadno získat své peníze zpět.

Vyzkoušejte ExpressVPN bez rizika ještě dnes!

Jsou VPN legální?

Ve většině částí světa, včetně USA, Velké Británie, Austrálie a Kanady, je použití VPN zcela legální. Země s internetovým dozorem nebo cenzurou však používání VPN přísně regulují. Mezi tyto země patří Čína, Spojené arabské emiráty, Turecko, Irák, Bělorusko, Írán, Rusko a další.

Například v Číně je legální používat pouze vládou schválené VPN. Tyto VPN zaznamenávají vaše osobní údaje a online aktivity a poskytují tato data úřadům. Dalším příkladem jsou Spojené arabské emiráty, v nichž je zakázáno používat VPN pro přístup k obsahu v jiných zemích (např. Netflix US). Pokud vás chytí, můžete čelit pokutě nebo dokonce vězení – i když většina uživatelů VPN v SAE to dělá bez jakýchkoli právních problémů.

Abyste měli jistotu, ověřte si místní zákony a pravidla pro VPN a používejte VPN pouze k legálním účelům.

Jak mohu získat VPN, která neukládá protokoly?

Nejlepší VPN, která garantuje neukládání protokoů, je ExpressVPN. Vaše doba připojení, informace o relacích, využití šířky pásma, historie prohlížení, IP adresy nebo jiné osobní údaje nejsou ukládány. Aby byla zajištěna vaše úplná anonymita, můžete si dokonce vytvořit účet s falešnou e-mailovou adresou a platit kryptoměnou.

Zajistěte si anonymitu pomocí ExpressVPN!

Mohu místo VPN používat proxy nebo Tor?

Pokud kladete důraz na ochranu soukromí na internetu, důrazně doporučuji používat VPN (nebo kombinaci Tor s VPN). Tor i proxy odesílají váš internetový provoz prostřednictvím „prostředníka“ – serveru nebo uzlu. I když skryjí vaši původní IP adresu, Tor ani proxy server nešifrují váš internetový provoz a nechrání vaše osobní údaje. Některé proxy servery dokonce vedou záznamy o vaší činnosti na internetu.

Když používáte VPN, vaše IP adresa zůstává skrytá a veškerý váš internetový provoz je šifrován. Nejlepší VPN, jako je ExpressVPN, mají zavedeny ověřené zásady pro neukládání protokolů, takže máte jistotu, že neshromažďují vaši historie prohlížení ani osobní data.

Zůstaňte na internetu v bezpečí s ExpressVPN!

Chraňte své zařízení s nejlepší VPN pro rok 2023

Abychom vám ušetřil čas a frustraci, společně se svým týmem jsem důkladně otestoval více než 150 služeb a vybral 10 nejlepších VPN pro rok 2023. Všechny výše uvedené VPN mají silné zabezpečení a ochranu soukromí, solidní serverové sítě a dobré rychlosti umožňující surfování, streamování, hraní her a další služby.

Celkovou jedničkou mezi VPN je ExpressVPN, a to díky své ověřené schopnosti zabezpečit váš online provoz, obejít geoblokace a fungovat i v zemích s přísnou cenzurou, jako je například Čína. Zároveň dosahuje jedné z nejvyšších rychlostí, jakou jsem kdy u VPN viděl, a disponuje auditovanou serverovou infrastrukturou, která zachovává soukromí uživatelů. Nemusíte mi to ale věřit – ExpressVPN si totiž můžete vyzkoušet bez jakéhokoliv rizika, protože se na ni vztahuje 30denní záruka vrácení peněz. Myslím, že budete s touto službou spokojeni, ale pokud přesto z jakéhokoli důvodu změníte názor, můžete získat zpět peníze v plné výši bez jakýchkoli otázek.

Shrnutí – Nejlepší VPN pro Českou republiku v r. 2023

Nejlepší volba
ExpressVPN
$6.67 / měsíc Ušetřete 49%
CyberGhost VPN
$2.19 / měsíc Ušetřete 83%
Private Internet Access
$1.99 / měsíc Ušetřete 83%
PrivateVPN
$2.08 / měsíc Ušetřete 83%
IPVanish VPN
$2.71 / měsíc Ušetřete 74%
Líbil se Vám tento článek?
Ohodnoťte jej!
Nesnášel jsem ho Opravdu se mi nelíbí Byl v pořádku Docela dobrý! Absolutně úžasný!
5.00 Hlasovalo 5 uživatelů
Titulek
Komentář
Děkujeme za vaši zpětnou vazbu