Nejlepší VPN v roce 2024: Srovnání 11 nejlepších VPN služeb

Kate Hawkins
Naposledy upraveno: Kate Hawkins, 25 Března, 2024

Stovky VPN se prezentují jako ty nejlepší, ale ne všechny mohou být zrovna ty nejrychlejší, nejbezpečnější a nejlevnější. Abychom získali přesvědčivou (a upřímnou) odpověď, společně s mým týmem jsme během tří měsíců důkladně otestovali 157 VPN a seřadili je podle následujících kritérií:

  • Pokročilé funkce zabezpečení a ochrany osobních údajů
  • Vysoká rychlost díky globální síti serverů
  • Přístup k oblíbeným webům (jako je Netflix a Disney+) a podpora P2P
  • Dedikované a snadno použitelné aplikace pro Windows, Mac, Android, iOS aj
  • Dobrý poměr ceny a výkonu a nepřetržitá zákaznická podpora

Celkově je jedničkou mezi VPN v roce 2024 ExpressVPN, a to díky špičkovému zabezpečení a ochraně soukromí, vysokým rychlostem v globální síti a dalším výhodám. Navíc si můžete vyzkoušet ExpressVPN zcela bez rizika!

Vyzkoušejte aplikaci ExpressVPN bez rizika!

Stručné shrnutí: Nejlepší VPN v roce 2024

  1. ExpressVPN – Jednička mezi VPN v roce 2024 s vynikající rychlostí, pokročilými funkcemi ochrany soukromí a zabezpečení a více než 3000 servery pro streamování a torrenty. ExpressVPN si můžete bez rizika vyzkoušet ještě dnes!
  2. CyberGhost – Prémiová VPN pro rychlé streamování a bezpečné používání torrentů pro uživatele počítačů, ale mobilní aplikace pro Android a iOS jsou omezenější.
  3. Private Internet Access – Nejlepší pro pokročilé uživatele díky přizpůsobitelným nastavením sítě, soukromí a zabezpečení, ale se sídlem ve Spojených státech.
  4. NordVPN – Jedinečné bezpečnostní funkce a vlastní protokol NordLynx poskytují špičkové zabezpečení a rychlost, ale aplikace nejsou tak intuitivní pro začínající uživatele.
  5. Surfshark – Podrobné rozhraní usnadňuje výběr spolehlivého a bezpečného serveru, ale způsobuje zpomalení a vysoký ping při připojení na velkou vzdálenost.

Navíc se na tento seznam dostalo dalších 6 skvělých VPN! Více informací najdete zde.

Nejlepší VPN v roce 2024: Srovnání 11 nejlepších VPN služeb

1. ExpressVPN – Nejlepší síť k zajištění soukromí a bezpečnosti s řadou silných ochranných opatření

Rychlý přehled: Výsledky ExpressVPN

Rychlost Vynikající – Rychlé streamování, stahování z torrentů i hraní s neomezenou šířkou pásma
Bezpečnost Pokročilá – AES 256-bit šifrování, technologie TrustedServer, automatická funkce kill switch, rozdělené tunelování a nulové úniky IP adres
Ochrana soukromí Striktní – Sídlo na Britských Panenských ostrovech mimo Spolek 5/9/14 očí, prokázané zásady neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Chromebook, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Kindle Fire, Nook a routery
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, DAZN, ESPN+, Showtime a další
Torrenty Podporovány – Globální síť více než 3000 serverů, všechny podporují P2P
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení 8
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Aplikace pro iOS nenabízí funkci kill switch
Nejlepší cena €6.71/měsíc (předplatné: 15 měsíců)

Aktualizace pro 2024! ExpressVPN snížil ceny po omezenou dobu na neuvěřitelných €6.71 za měsíc na 1-letý balíček (můžete ušetřit až 49%) + získat dalších 3 měsíců zdarma! Tato nabídka je časově omezená, takže ji neváhejte využít, než bude pryč. Více informací o této nabídce najdete zde.

VPN ExpressVPN je nejlepší volbou, pokud hledáte vysoce zabezpečenou VPN s maximálním šifrováním a funkcemi pro ochranu soukromí. Budete moci svobodně a anonymně procházet internet a překonávat všechny brány firewall, cenzuru a další omezení na internetu. ExpressVPN je ve skutečnosti jednou z mála sítí VPN, které dlouhodobě fungují v Číně a dokáží obejít tvrdou regulaci internetu ze strany čínských úřadů!

ExpressVPN má následující funkce zabezpečení a ochrany soukromí:

  • AES 256bitové šifrování a klíč 4096-RSA, který nastavuje a ověřuje šifrovaný tunel.
  • Funkci nouzového odpojení, která automaticky zablokuje váš internet, dokud se bezpečně nepřipojíte k serveru.
  • Ochrana proti únikům – zabraňuje únikům IP, DNS a WebRTC a zabezpečuje tak vaše osobní údaje.
  • Technologie TrustedServer – servery založené na paměti RAM, které při každém plánovaném restartu automaticky vymažou všechna data.
  • Zásady neuchovávání záznamů auditované třetí stranouturecké úřady se navíc v minulosti pokusily získat uživatelská data od ExpressVPN fyzickým zabavením serverů a nikdy nic nenašly.

Snímek obrazovky s protokolem ExpressVPN úspěšně předával test úniku IP, WebRTC a DNS při připojení k serveru v USA

ExpressVPN nabízí zabudovanou ochranu proti únikům, která bezpečně skrývá vaši skutečnou IP adresu

Líbí se mi, že všech více než 3000 serverů ExpressVPN podporuje torrenty a streamování a že jsem dosahoval vysoké rychlosti bez ohledu na to, který server ExpressVPN jsem použil. Provedl jsem testy rychlosti na několika serverech v USA, Velké Británii, Německu a Austrálii. Rychlost stahování byla trvale vysoká a ve všech lokalitách klesla pouze o 16-25 % oproti výchozí rychlosti.

Rychlost ExpressVPN je na všech serverech trvale vysoká

Nezaznamenala jsem žádné problémy při stahování velkých souborů přes torrenty, hraní online her ani streamování pořadů a filmů v rozlišení UHD. Přes servery ExpressVPN lze snadno přistupovat k těmto platformám:

Netflix (americký, britský, japonský aj.) Disney+ Hulu Amazon Prime Video Max BBC iPlayer
CBS All Access Hotstar Showtime DAZN ESPN Paramount+
Peacock Discovery+ fuboTV Sling TV YouTube TV a další!

ExpressVPN nelze nainstalovat přímo do všech zařízení, ale můžete použít funkci MediaStreamer ExpressVPN. Jedná se o DNS službu, která umožňuje spustit VPN téměř na všech zařízeních, kde můžete ručně zadat nastavení sítě. Nastavení mi přišlo velmi jednoduché, vyzkoušel jsem ho na svém PS4 a bez problémů jsem úspěšně streamoval filmy a seriály z Netflixu.

Z hlediska použitelnosti je ExpressVPN ideální jak pro začátečníky, tak pro pokročilé uživatele VPN. Uživatelské rozhraní je jednoduché a snadno ovladatelné, přičemž pro více platforem jsou k dispozici identické nativní aplikace. Instalace a nastavení netrvalo ani minutu, takže jsem se mohl připojit téměř okamžitě. Rozšíření ExpressVPN pro prohlížeče vám navíc umožní plně ovládat VPN aplikaci z prohlížeče – tuto funkci nenabízí žádná jiná VPN aplikace.

ExpressVPN nabízí tarify již od €6.71 měsíčně (předplatné: 15 měsíců). Můžete použít standardní platební možnosti, jako jsou debetní a kreditní karty nebo PayPal, ale pokud dáváte přednost anonymní platbě, můžete tak učinit také přes Bitcoin.

Na všechny plány se vztahuje 30denní záruka vrácení peněz, takže můžete ExpressVPN vyzkoušet zcela bez rizika. Pokud změníte názor a budete chtít vrátit peníze, můžete o refundaci požádat, aniž by se vás kdokoli ptal na vaše důvody. Sám jsem to vyzkoušel a získat peníze zpět bylo jednoduché. Nikdo na mě netlačil, abych službu nerušil, a moje žádost byla vyřízena okamžitě – plnou částku jsem dostal zpět za 5 dnů.

Úplné výsledky testů ExpressVPN vám nabídnou podrobnou analýzu rychlosti, zabezpečení, uživatelských zkušeností a dalších vlastností.

2. CyberGhost – Nejlepší VPN pro rychlé streamování a bezpečné používání torrentů přes vyhrazené servery

Rychlý přehled: Výsledky CyberGhost

Rychlost Dobrá – Optimalizované servery zajišťují streamování v UHD a rychlé stahování z torrentů
Bezpečnost Pokročilá – Šifrování 256-bit AES, kill switch, bez datových úniků, integrované blokování reklam
Ochrana soukromí Striktní – Sídlo v Rumunsku (mimo Spolek 5/9/14 očí) a striktní zásady neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Android TV, Amazon Fire TV a Amazon Fire Stick
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, Showtime a další
Torrenty Podporovány – Optimalizované servery pro bezpečné používání P2P
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení 7
Záruka vrácení peněz 45 dnů
Drobné nevýhody Aplikace iOS nenabízí blokování reklam nebo oddělené tunelování
V aplikaci pro iOS a Android nejsou k dispozici servery optimalizované pro P2P
Nejlepší cena €2.19/měsíc (2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma)

Aktualizace pro 2024! Můžete si předplatit CyberGhost za pouhých €2.19 měsíčně + získat dalších 2 měsíců zdarma s 2-letým plánem (ušetříte až 82%)! Tato nabídka je časově omezená, takže ji neváhejte využít, než bude pryč. Více informací o této nabídce můžete zjistit zde.

CyberGhost usnadňuje streamování a stahování z torrentů díky řadě optimalizovaných serverů. Všechny optimalizované servery byly automaticky nakonfigurovány pro nejlepší možné rychlosti a výkon, takže nemusíte nic nastavovat ručně – stačí se připojit.

Streamovací servery CyberGhost najdete kliknutím na záložku „Pro streamování“ („For streaming“v aplikaci. Každý server byl optimalizován pro konkrétní streamovací službu, takže vždy máte zaručené funkční připojení. Osobně si myslím, že je to skvělá funkce – vyzkoušel jsem mnoho sítí VPN, kde jsem se musel připojit k více serverům, než jsem našel aspoň jeden fungující server. CyberGhost toto riziko zcela odstranil tím, že zobrazuje pouze servery, u nichž bylo prokázáno, že fungují.

Screenshot optimalizovaných serverů CyberGhost VPN, které odblokují streamovací platformy jako Netflix, Sling TV a Amazon Prime

CyberGhost usnadňuje výběr správného serveru pro vaši stremovací službu

Potvrdil jsem to, když jsem testoval servery optimalizované pro Netflix US, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer a Max. Připojení bylo pokaždé úspěšné – streamovat jsem mohl začít téměř okamžitě a kvalita videa byla vždy UHD, s průměrnou rychlostí mezi 28 Mb/s až 30 Mb/s.

S VPN CyberGhost jsem se ze své polohy ve Velké Británii mohl snadno připojit k Netflixu US

Úplný seznam optimalizovaných serverů zahrnuje streamovací giganty jako např. Netflix UK, Netflix Japan, YouTube TV, NBC, ESPN +, Sling TV a Crunchyroll, plus menší služby jako Yle.

Nastavení serveru optimalizovaných pro použití s torrenty probíhá podobně. Po kliknutí na záložku „Pro torrenty“ (For torrenting) (nazvanou „Ke stažení“ (For downloading) v aplikacích Mac a iOS) se mi zobrazil seznam serverů, které podporují sdílení souborů přes P2P a Bittorrent. Vybral jsem belgický server, protože je mi nejblíže a má málo uživatelů a nízké procento zatížení. Všechny tyto faktory vedou k vyšším rychlostem – což se potvrdilo, když stahování souboru o velikosti 2 GB trvalo méně než 9 minut.

Screenshot optimalizovaných serverů CyberGhost VPN pro stahování a torrenty

Rychlé servery vykazovaly nízké procento zatížení, nízký počet uživatelů a umístění blízko fyzické lokality

Při používání torrentů přitom nejde vždy jen o vysoké rychlosti. Silná opatření v oblasti zabezpečení a ochrany soukromí jsou zásadní, zejména pokud žijete v zemi, kde je omezeno nebo zakázáno P2P sdílení. V tomto ohledu CyberGhost funguje výjimečně dobře. Vaše aktivity na internetu jsou chráněny přísnými zásadami neukládání logů a zabezpečeny 256bitovým AES šifrováním. To je nejsilnější dnes dostupný šifrovací standard, využívaný vládami po celém světě. V aplikaci najdete také nastavení pro zapnutí blokování reklam, trackerů a malwaru, což je zvláště užitečné při prohlížení torrentových webů.

CyberGhost má také následující pokročilé funkce zabezpečení a ochrany soukromí:

  • 256bitové šifrování AES – díky němu jsou všechna data v zašifrovaném tunelu zabezpečena a je vždy zachována špičková ochrana.
  • Funkce nouzového odpojení – je k dispozici ve všech aplikacích pro případ výpadku VPN připojení.
  • Striktní zásady neuchovávání záznamů – tyto zásady byly podrobeny nezávislému auditu, který potvrdil, že společnost CyberGhost nikdy nezaznamenává ani neukládá vaše data.
  • Mimořádně privátní servery „NoSpy“ – jsou umístěny v Rumunsku, kde neplatí žádné zákony o elektronickém sledování.
  • Zabezpečené protokoly – včetně WireGuard, OpenVPN a IKEv2.

Kromě toho CyberGhost nabízí automatickou funkci kill switch, která zajistí, že vaše IP adresa a osobní data nebudou nikdy odhaleny, a to ani v případě nestability VPN připojení. Potěšilo by mě však více jedinečných funkcí zaměřených na uživatele torrentů. Například ExpressVPN podporují stahování z torrentů i ve svých aplikacích pro iOS a Android, kdežto CyberGhost servery optimalizované pro použití s torrenty z mobilních aplikací odstranil.

CyberGhost doporučuji především uživatelům stolních počítačů se systémy Windows, Mac a Linux, zejména proto, že tyto nativní aplikace při použití ke streamování či stahování z torrentů překonávají konkurenci. Cena je skvělá – pouhých €2.19/měsíc (2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma). Na této stránce se skrytým kuponem přitom můžete získat ještě větší slevu! Pokud si nejste jisti, zda se zavázat k dlouhodobému předplatnému, nemějte obavy. Můžete bez rizika vyzkoušet CyberGhost díky 45-denní záruce vrácení peněz a otestovat všechny funkce. Pokud nebudete spokojeni nebo jednoduše nechcete pokračovat v používání služby, můžete požádat zákaznickou podporu o plnou náhradu. Nebudou vám kladeny žádné otázky.

Pokud potřebujete před rozhodnutím více informací, přečtěte si celou recenzi CyberGhost a zjistěte podrobnosti o rychlosti, ochraně osobních údajů, bezpečnosti a dalších funkcích.

3. Private Internet Access (PIA) – Nejlepší VPN pro pokročilé uživatele s přizpůsobitelnými bezpečnostními nastaveními

Rychlý přehled: Výsledky PIA

Rychlost Průměrná – Kolísavé rychlosti v závislosti na umístění serveru
Bezpečnost Pokročilá – Šifrování vojenské úrovně, kill switch, ochrana před únikem, blokování reklam, trackerů a malwaru
Ochrana soukromí Striktní – osvědčené zásady neuchovávání záznamů auditované společností Deloitte
Nativní aplikace pro Většinu významných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac a Linux
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy, jako jsou Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max, BBC iPlayer, Sling TV, fuboTV, CBS All Access a další
Torrenty Podporovány – Všech více než 35000 serverů v síti podporuje P2P
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení Neomezené
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Ne všechny servery dokáží odblokovat Netflix US či Hulu
Aplikace pro iOS neobsahuje blokování reklam či protokol OpenVPN
Nejlepší cena  1.99 €/měsíc (2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma)
Aktualizace pro 2024! Můžete si předplatit PIA za pouhých €1.99 měsíčně + získat dalších 2 měs. zdarma s 2-letým plánem (ušetříte až 81%)! Tato nabídka je časově omezená, takže ji neváhejte využít, než bude pryč. Více informací o této nabídce najdete zde.

Private Internet Access (PIA) nabízí pokročilé funkce k ochraně soukromí a bezpečnosti, které můžete přizpůsobit svým potřebám. Nativní aplikace pro Android, iPhone, Windows a Mac poskytují celou řadu možností přizpůsobení.

Pro zajištění špičkového zabezpečení a ochrany soukromí nabízí PIA následující funkce:

  • Proxy servery SOCKS5 a Shadowsocks – přístupné přes multi-hop připojení, které obfuskuje vaše připojení a pomáhá tak obcházet síťová omezení.
  • Ochrana před únikem dat – chrání vaši činnost před zvědavci tím, že zabraňuje náhodným únikům DNS a IP.
  • Funkce nouzového odpojení – v případě přerušení připojení automaticky přeruší přístup k internetu s cílem zajistit ochranu dat.
  • Přísné zásady neuchovávání záznamů – tyto zásady byly podrobeny nezávislému auditu, aby se prokázalo tvrzení společnosti PIA, že neuchovává žádné protokoly ani data.

Můžete si například vybrat, které standardy šifrování dat chcete implementovat: AES-128, AES-256 nebo vůbec žádné šifrování (ačkoli vaše přihlašovací údaje budou stále šifrovány a vaše IP adresa zůstane skrytá). Doporučuji šifrování AES-256, protože je prakticky neprolomitelné – je však příjemné mít možnost zvolit vyšší rychlosti výměnou za nižší úroveň šifrování. Ještě vzácnější je, že máte dokonce kontrolu nad šifrováním při předání (handshake), které se používá k navázání zabezpečeného spojení se samotným PIA. Celkem je k dispozici 6 možností, včetně RSA a ECC.

Snímek obrazovky s vpn private internet access a jeho aplikací pro Mac zobrazující možnosti přizpůsobení karty Připojení

Nativní aplikace PIA nabízí možnosti přizpůsobení, s nimiž jsem se u žádné jiné VPN nesetkal

Pokud však skutečně kladete důraz na ochranu soukromí, bude ve vás vyvolávat obavy skutečnost, že PIA sídlí v USA. USA jsou zakládajícím členem Spolku 5 očí pro sdílení zpravodajských informací. Přestože jsem zpočátku měl obavy, rychle se rozptýlily poté, co jsem ověřil, že dodržování zásad neukládání logů PIA bylo skutečně testováno a potvrzeno (podobně jako u ExpressVPN).

Ruské úřady v minulosti zabavily servery PIA, ale nedokázaly obnovit žádná uživatelská data, takže jsem přesvědčen, že jsou dodržována přísné zásady neukládání protokolů. Navíc krátce po tomto incidentu Rusko schválilo nový zákon, který stanovuje, že je každý poskytovatel VPN povinen vést záznamy o datovém provozu. V reakci na tento zákon PIA stáhla z Ruska své servery. Jsem rád, že se PIA tak usilovně snaží chránit data svých zákazníků.

Naštěstí nemusíte tvrzení společnosti PIA o jejích skvělých zásadách neuchovávání záznamů brát za bernou minci. Tato VPN byla nedávno auditována třetí stranou, společností Deloitte, která patří mezi firmy tzv. Velké čtyřky, jež ověřují platnost zásad, jako je ta od společnosti PIA. Společnost Deloitte udělila PIA skvělou známku a potvrdila, že její zásady neuchovávání záznamů jsou legitimní a že se žádné záznamy o uživatelích neuchovávají.

Snímek obrazovky s webovými stránkami private internet access VPN s blogovým příspěvkem popisujícím důvod stažení PIA z Ruska

PIA zveřejnila transparentní aktualizaci informující o rozhodnutí stáhnout se z Ruska

Díky svému závazku v oblasti ochrany osobních údajů je PIA dobrou volbou pro anonymní prohlížení (je kompatibilní s Torem) a bezpečné stahování z torrentů. Všechny soubory podporují sdílení souborů přes P2P použití klienta BitTorrent, což je výhodné, protože se nemusíte omezovat na konkrétní servery.

Bohužel výkon PIA při streamování není zcela přesvědčivý. Stahování z Hulu trvalo extrémně dlouho a podařilo se mi k ní připojit pouze pomocí serverů West, Florida, New York City a Washington DC. S problémy jsem se potýkal i při odblokování Netflixu US – fungovaly pouze servery Chicago, East, New York City a Washington DC. Mé rychlosti připojení byly nízké a zlepšení kvality streamu do UHD trvalo několik minut.

Screenshot of PIA streaming Stranger Things on Netflix
PIA není nejlepší VPN pro sledování Netflixu US, ale dokáže odblokovat Netflix v pěti dalších zemích (např. Velké Británii a Kanadě)

PIA však snadno dokázala odblokovat Netflix ve Velké Británii, Kanadě, Austrálii, Francii a Japonsku. Mohl jsem rovněž streamovat Disney+ (všechny americké servery), Amazon Prime Video (všechny americké a britské servery) a BBC iPlayer (všechny britské servery). Ve všech těchto případech byly moje rychlosti vysoké a já jsem mohl sledovat obsah v UHD kvalitě už po několika sekundách ukládání do vyrovnávací paměti.

Pokud hledáte prémiovou VPN, která nabízí plnou kontrolu nad nastavením ochrany osobních údajů a bezpečnostních opatření, PIA velmi doporučuji. Navrhuji vám vyzkoušet PIA se 30-denní zárukou vrácení peněz. Pokud zrušíte předplatné do 30 dnů, můžete získat plnou cenu zpět. Nezapomeňte si projít aktivní kódy s kupony, protože poskytované slevy někdy dosahují až 76%!

Pokud si nejste jisti, zda je pro vás PIA tou pravou VPN, přečtěte si celou recenzi PIA, která obsahuje podrobné výsledky testů i průzkumu.

4. NordVPN – jedinečné funkce zajišťující špičkové zabezpečení a dostupnost sítě

Stručný přehled: Výsledky testování NordVPN

Rychlost  Vysoká – působivá rychlost při připojení na lokální i vzdálené servery
Zabezpečení Pokročilé – AES-256bitové šifrování, funkce nouzového odpojení, ochrana proti hrozbám a ochrana proti úniku informací
Serverová síť Velký výběr – Síť více než 6.300 serverů v 110 zemích
Soukromí Striktní – se sídlem v Panamě (mimo zpravodajské aliance 5/9/14 Eyes) s auditovanými zásadami neuchovávání záznamů
Nativní aplikace pro: Většinu běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux a routery
Prokazatelně odblokovává: Všechny hlavní streamovací platformy – Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max a další
Používání torrentů Podporováno – Vyhrazené servery P2P umožňují torrentování
Zákaznická podpora Rychlá odezva prostřednictvím nonstop chatu a e-mailu
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dní
Drobné nevýhody Velmi málo obfuskovaných serverů
Ochota sdílet údaje umožňující osobní identifikaci, pokud to vyžaduje zákon
Nejvýhodnější cena €3.09/měsíc (2-leté předplatné + 3 měsíce zdarma)

Jedinečné funkce NordVPN zvyšují vaši bezpečnost online a síťovou dostupnost. Patří mezi ně:

  • Ochrana před hrozbami – pokročilá ochrana před malwarem a blokování reklam a trackerů, která zabezpečuje vaše zařízení i bez připojení k VPN.
  • Meshnet – umožňuje přístup k zařízením nebo domácí síti v zahraničí vytvořením zabezpečeného šifrovaného tunelu mezi zařízeními – například se můžete na cestách připojit k domácímu počítači pomocí smartphonu a streamovat na místních účtech, sdílet soubory, hrát hry nebo pracovat na dálku.
  • Dark Web Monitor – odesílá upozornění a vyzývá ke změnám zabezpečení, pokud jsou vaše osobní údaje zveřejněny na internetu, a kontroluje e-mailové adresy, hesla, kontaktní údaje a další položky.

Tyto funkce jsou k dispozici u všech předplatných NordVPN a jejich nastavení je snadné. Ochranu před hrozbami Threat Protection a nástroj Dark Web Monitor stačí jednoduše zapnout, přičemž připojení různých zařízení a vytvoření osobní sítě Meshnet mi zabralo méně než 5 minut.

Pro další zvýšení vaší online bezpečnosti a soukromí poskytuje NordVPN následující funkce pro připojení k serverům:

  • AES-256bitové šifrování – všechny servery jsou chráněny šifrováním vojenské úrovně, které zajišťuje bezpečnost a anonymitu vašich dat.
  • Funkce nouzového odpojení – blokuje přístup k internetu, aby se zabránilo nezabezpečeným připojením, která by mohla odhalit vaše data.
  • Automatické připojení – rozpozná, že používáte nezabezpečenou síť, a připojí se k serveru, aby bylo zachováno zabezpečení.
  • Auditované zásady neuchovávání záznamů – bylo nezávisle ověřeno, že NordVPN nezaznamenává ani neukládá vaše data.

Zaujal mě výběr protokolů NordVPN, mezi které patří vlastní protokol NordLynx. NordLynx pro dosažení špičkové rychlosti a neprostupného zabezpečení používá šablonu WireGuard a navíc dvojitý systém NAT (Network Address Translation).

Při použití NordLynx byla moje rychlost s NordVPN trvale vysoká v celé její globální síti serverů. Během testů se moje rychlost snížila v průměru jen o 20 %, a to i při použití připojení na dlouhé vzdálenosti. Díky tomu bylo snadné stahovat torrenty, hrát online hry, procházet web a streamovat na následujících službách v UHD kvalitě:

Netflix  Amazon Prime Video Disney+ Hulu BBC iPlayer
Showtime ESPN DAZN Max a další!

NordVPN má také optimalizované servery pro torrenty, funkci Onion Over VPN a připojení multi-hop. Díky tomu je pro mé online aktivity snadné vybrat přesně ten správný server.

Zklamalo mě však, že NordVPN má ve své síti jen velmi málo obfuskovaných serverů. Jedná se o prémiovou funkci, kterou mají jiné VPN standardně u všech připojení k serverům a díky níž se lze snadno vyhnout detekci proxy serverů, které blokují přístup k webovým stránkám a službám. Díky omezené nabídce se vám nemusí vždy podařit připojit se k obfuskovanému serveru.

Naštěstí je NordVPN cenově dostupná (tarify začínají na €3.09/měsíc) a na všechny tarify se vztahuje 30denní záruka vrácení peněz. Pokud si to rozmyslíte, můžete se obrátit na nepřetržitý živý chat a požádat o vrácení peněz. Já jsem tak učinila a do 7 dnů jsem měla peníze zpět.

Snímek obrazovky NordVpn Spring Offer

5. Surfshark – cenově výhodná VPN s mnoha funkcemi pro ideální připojení

Rychlý přehled: Surfshark

Rychlost Průměrná – Vysoká globální rychlost, ale nečekaně vysoký ping
Zabezpečení Pokročilé – AES-256bitové šifrování, funkce nouzového odpojení, ochrana proti úniku a další funkce
Serverová síť Dobrá – Síť více než 3200 serverů ve 100 zemích
Soukromí Striktní – se sídlem v Nizozemsku (součást zpravodajské aliance 9 Eyes) s auditovanými zásadami neuchovávání záznamů
Nativní aplikace pro: Většinu běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux a routery
Prokazatelně odblokovává: Všechny hlavní streamovací platformy – Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max a další
Používání torrentů Podporováno – optimalizovaná P2P připojení v lokalitách vhodných pro torrenty
Zákaznická podpora Rychlá nepřetržitá odezva prostřednictvím chatu a e-mailu
Počet připojených zařízení Neomezené
Záruka vrácení peněz 30 dní
Drobné nevýhody Sídlo v rámci zpravodajské aliance 9 Eyes
Nákladná volba pro krátkodobé plány
Nejvýhodnější cena €2.29/měsíc (2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma)

Aplikace Surfshark jsou plné přizpůsobitelných funkcí, které jsou ideální pro vyladění vašeho připojení. Mezi tyto funkce patří personalizovaná multi-hop připojení, rotující IP adresa, rozdělené tunelování a přizpůsobitelné automatické připojení. Díky konfiguraci Surfshark podle mých potřeb mám jistotu, že mé VPN připojení je vhodné pro mé online aktivity.

Ještě lepší je, že Surfshark je levnou volbou, zejména s ohledem na bohatou sadu funkcí. VPN si můžete předplatit již za €2.29/měsíc za dlouhodobý tarif (2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma), čímž ušetříte neuvěřitelných 85 % z obvyklé ceny.

Pro začínající uživatele je v aplikacích Surfshark jasně popsáno, co jednotlivé funkce dělají, a většinu z nich lze zapnout a vypnout jediným kliknutím. Díky tomu je konfigurace aplikací jednoduchá a vytvoření personalizovaného připojení zabere jen několik minut.

Vedle vysoké úrovně přizpůsobitelnosti zajišťuje Surfshark vždy bezpečné a soukromé připojení díky následujícím vysoce kvalitním funkcím:

  • AES-256bitové šifrování – chrání vaše data a online aktivity pomocí zabezpečení vojenské úrovně na všech serverových připojeních.
  • Ochrana proti únikům – zabraňuje náhodným únikům DNS, IP a WebRTC, které by odhalily vaši skutečnou polohu a osobní údaje.
  • CleanWeb – blokuje reklamy, trackery a škodlivé webové stránky, které shromažďují vaše online aktivity nebo infikují vaše zařízení malwarem.
  • Auditované zásady neuchovávání záznamů – dokazují tvrzení společnosti Surfshark, že vaše data nejsou při připojení k síti VPN nikdy protokolována ani ukládána.

Potěšilo mě, že Surfshark podporuje rychlé a bezpečné protokoly připojení, včetně WireGuard, OpenVPN a IKEv2 pro mobilní zařízení. Všechny tyto protokoly jsou navrženy tak, aby zajistily plynulé připojení bez zpoždění, které zajistí ochranu vašich dat. Během testů jsem zjistila, že WireGuard poskytuje nejspolehlivější a nejrychlejší připojení.

Použití WireGuard zajistilo, že moje rychlosti se Surfsharkem byly v celé jeho globální síti trvale vysoké. V průměru Surfshark snížil rychlost mého připojení o pouhých 20 %, takže bylo dostatečně rychlé pro rychlé stahování torrentů, streamování v UHD a bezpečné procházení na všech serverech. Nezaznamenala jsem žádné zpomalení v důsledku přetížení a mé připojení bylo trvale stabilní.

Díky spolehlivě vysoké rychlosti je Surfshark solidní volbou pro přístup k oblíbeným streamovacím službám, když jste na cestách. Během testů se Surfshark snadno připojil k následujícím službám:

Netflix Disney+  Amazon Prime Video Hulu BBC iPlayer
Showtime ESPN DAZN Max a další!

Jediným problémem Surfsharku je, že ping na některých serverech je nečekaně vysoký. Můj ping se občas zvýšil o více než 300 %, což téměř znemožnilo hraní online her nebo videochat s přáteli a rodinou. Pro hraní her a videohovory doporučuji používat pouze místní servery Surfshark, protože ty mají celkově nižší ping.

Na všechny plány Surfshark se vztahuje 30denní záruka vrácení peněz, takže si můžete VPN snadno vyzkoušet bez jakéhokoli rizika. Pokud nebudete plně spokojeni, jednoduše kontaktujte zákaznický servis a do 30 dnů dostanete peníze zpět. O vrácení peněz jsem požádala prostřednictvím nepřetržitého chatu a do 7 dnů jsem dostala zpět celou částku.

6. PrivateVPN – Jednoduchá VPN se spolehlivými servery pro odblokování globálního obsahu (dokonce i v Číně)

Rychlý přehled: Výsledky PrivateVPN

Rychlost Dobrá – Hladké procházení internetu, streamování i slušné rychlosti při použití torrentů
Bezpečnost Pokročilá – Šifrování vojenské úrovně, kill switch a ochrana před úniky
Ochrana soukromí Striktní – Sídlí ve Švédsku (členské zemi Spolku 5/9/14 očí) s politikou neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV a Android TV
Prokazatelně odblokovává Všechny hlavní streamovací platformy jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Sling TV, CBS All Access a další
Torrenty Podporovány – Celá síť serverů podporuje P2P
Zákaznická podpora Pomalá reakce přes živý chat, online formulář a email
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody ✘ Pro iOS není k dispozici funkce kill switch
Nejsou dostupná rozšíření pro prohlížeč
Živý chat není vždy dostupný
Nejlepší cena €2.08/měsíc (předplatné: 36 měsíců)

PrivateVPN je vysoce výkonná VPN, ačkoli jsem byl zpočátku velmi skeptický ohledně její malé sítě, tvořené pouze asi 200 servery. Pokud VPN má tak malou síť serverů, existuje vysoká šance na přeplnění (což znamená, že bude docházet k pomalejším rychlostem) a že nebudete moci vždy odblokovat webové stránky. Ale po testování PrivateVPN jsem byl příjemně překvapen, když jsem zjistil, že moje původní odhady byly mylné.

Máte na výběr z více než 7 000 individuálních IP adres, takže se nemusíte obávat zpomalení ani přetížení serveru. Přestože by bylo hezké mít na výběr z více serverů, během testů jsem neměl žádné problémy s rychlostí nebo připojením. Dokonce jsem byl vcelku ohromen celkovým výkonem – servery Toronto a Hongkong dokonce fungují i v Číně!

Servery PrivateVPN dokáží rovněž odblokovat Netflix v 19 zemích, což je nejvíce ze všech VPN, které jsem kdy testoval. Dovedou zajistit přístup na Netflix v USA, Velké Británii, Kanadě, Austrálii, Francii, Brazílii a Švédsku. Mohl jsem se tak dívat na seriál Stranger Things v UHD s tím, že načtení nikdy netrvalo déle než 3 sekundy.

Optimalizované servery PrivateVPN dokáží obejít geografické bloky na Netflixu

V aplikaci je k dispozici úplný seznam odblokovaných streamovacích služeb. Pro jeho zobrazení klikněte na „Zvolit lokalitu“ („Choose Location”) – na seznamu najdete jak oblíbené weby, jako jsou Hulu a Max, tak méně známé možnosti, jako např. Yle a SonyLiv.

Snímek obrazovky s aplikací PrivateVPN pro Mac zobrazující seznam optimalizovaných serverů pro streamování

PrivateVPN nabízí optimalizované servery pro celou řadu streamovacích služeb

Torrenty jsou podporovány v celé síti serverů, takže není třeba se připojovat ke konkrétním serverům. Vždy zůstanete zcela v anonymitě, protože PrivateVPN používá šifrovací standardy vojenské úrovně a nezaznamenává vaši aktivitu na internetu. V zájmu větší bezpečnosti doporučujeme zapnout ochranu IPv6 před únikem a funkci kill switch v záložce „Guard Guard“ aplikace. Když jsem testoval obě funkce, zjistil jsem nulové úniky a funkce kill switch fungovala perfektně. Zklamalo mě však zjištění, že kill switch je k dispozici pouze pro Android, Windows a Mac. Pokud máte zařízení iOS, nebudete moci tuto funkci využít.

Rovněž jsem zjistil, že tým zákaznické podpory PrivateVPN je ve srovnání s většinou prémiových VPN pomalý. Když jsem chtěl zkontrolovat některé funkce, trvalo 5 minut, než jsem mohl mluvit se zástupcem společnosti, i když jsem byl první ve frontě v živém chatu. Měl jsem štěstí, že jsem neměl žádné naléhavé technické problémy! O několik minut později jsem měl další otázku, ale možnost přímého chatu zmizela. Mohl jsem vyplnit pouze online formulář a čekat na odpověď e-mailem (podrobnou odpověď jsem dostal o 8 minut později).

Přestože na mě výkon PrivateVPN zapůsobil, není zcela srovnatelný s předchozími 5 VPN. Nejlepším způsobem, jak zjistit, zda je PrivateVPN pro vás tou pravou, je vyzkoušet si ji sami. Každé předplatné je poskytováno s 30denní zárukou vrácení peněz, takže můžete vyzkoušet PrivateVPN na 30 dnů bez jakéhokoli rizika. Pokud použijete kupón, můžete získat ještě lepší nabídku a ušetřit až 65% z plné ceny! Pokud nechcete pokračovat, můžete rychle a snadno získat plnou náhradu od týmu zákaznické podpory – můžete jej dokonce kontaktovat ve svém místním jazyce.

Pro více informaci si přečtěte naši recenzi PrivateVPN, která nabízí podrobný pohled na zabezpečení a ochranu osobních údajů, servery, uživatelské zkušenosti a další.

7. IPVanish – Robustní bezpečnostní funkce a dobrá využitelnost s torrenty díky bezplatnému SOCKS5 Proxy

Rychlý přehled: Výsledky IPVanish

Rychlost Dobrá – Vysoké rychlosti pro použití s torrenty a surfování po internetu
Bezpečnost Pokročilá – 256-bit AES šifrování, kill switch a ochrana před úniky
Ochrana soukromí Striktní – Sídlo v USA (členské zemi Spolku 5/9/14 očí) s politikou neukládání logů
Nativní aplikace pro Většina hlavních zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire TV a Amazon Fire Stick
Prokazatelně odblokovává Většinu hlavních streamovacích platforem jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer a další
Torrenty Podporovány – Každý server podporuje torrenty a SOCKS5 proxy je k dispozici zdarma
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat, telefon, email a online formulář
Počet připojených zařízení Neomezené
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Není možnost platby kryptoměnami
Nedokáže spolehlivě odblokovat Netflix
Nemá blokování reklam, malwaru či trackerů
Nejlepší cena €2.39/měsíc (předplatné: 2 roky)

IPVanish je solidní volbou, pokud potřebujete VPN pro stahování z torrentů nebo si chcete zajistit více soukromí na internetu. Budete mít k dispozici neomezenou šířku pásma a vysoké rychlosti a vaše procházení bude šifrováno a chráněno přísnými zásadami bez protokolování. Pokud však potřebujete přístup k blokovanému obsahu ze zahraničí (zejména streamovací služby jako např. Netflix), doporučuji spíše ExpressVPN.

Během testů jsem stáhl soubory BitTorrent pomocí serverů ve Švýcarsku, Švédsku a Španělsku. Rychlosti při stahování z torrentů byly vynikající a připojení zůstalo stabilní. Vyzkoušel jsem také bezplatný proxy server SOCKS5, který je součástí každého předplatného. Server proxy nabízí vyšší rychlost a anonymitu, přestože váš provoz nešifruje. Důrazně doporučujeme používat v kombinaci s VPN – sníží se tak riziko napadení nebo infekce zařízení viry nebo malwarem.

Screenshot z IPVanish je zdarma SOCKS5 proxy server pověření na webových stránkách

IPVanish je jednou z mála VPN, které nabízejí pro použití s torrenty zdarma SOCKS5 proxy

Veškerá aktivita na internetu je chráněna 256bitovým AES šifrováním vojenské úrovně a přísnými zásadami neukládání protokolů. Přestože služba sídlí v USA (a spadá pod jurisdikci Spolku 5 očí pro sdílení zpravodajských informací), vaše historie prohlížení ani osobní údaje nejsou nikdy sledovány, shromažďovány nebo protokolovány. Tím je zajištěno, že i kdyby úřady požádaly poskytovatele o uživatelské informace, IPVanish by jim neměl co dát.

Ale i přes vysoké rychlosti a přísná bezpečnostní opatření nepatří IPVanish k nejvhodnějším VPN pro streamování. Když jsem chtěl sledovat Netflix US, musel jsem dvakrát přepnout servery, abych dokázal načíst Stranger Things (New York a Chicago selhaly, ale Boston fungoval). Pokud hledáte VPN pro odblokování omezeného obsahu, je podle mě mnohem pohodlnější a rychlejší použít ExpressVPN.

Ceny IPVanish se v rámci celého trhu pohybují ve středním cenovém pásmu, ale můžete využít kupón a ušetřit až 73% plné ceny! Pokud si nejste jisti, zda se chcete zavázat k předplatnému, nemusíte se rozhodnout. Díky 30-denní záruce lze IPVanish snadno otestovat zdarma – pokud nechcete pokračovat, nemusíte ani s nikým mluvit. Stačí se přihlásit na svůj účet na webu, zrušit předplatné a vrácení peněz bude zpracováno automaticky.

Přečtěte si podrobnou recenzi IPVanish a získejte více informací o rychlosti, serverech bezpečnosti a dalších funkcích.

8. PureVPN – Šifrovací klíče odolné vůči kvantovým počítačům plně chrání vaše data

Rychlý přehled: Výsledky testování PureVPN

Rychlost Průměrná – Solidní rychlost, ale vysoký ping na vzdálených serverech
Zabezpečení Pokročilé – 256bitové šifrování AES, funkce nouzového odpojení a ochrana proti úniku dat
Serverová síť Mnoho – Síť více než 6000 serverů v 65 zemích
Soukromí Vynikající – Sídlo na Britských Panenských ostrovech (mimo zpravodajskou alianci 5/9/14 Eyes) a nezávislý audit ochrany osobních údajů
Nativní aplikace pro: Většin běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac a Linux
Prokazatelně odblokovává: Většinu hlavních streamovacích platforem – Netflix, Disney+, Amazon Prime Video a další
Používání torrentů Podporováno, ale nedostatečně – Méně než polovina PureVPN serverů podporuje torrenty, znatelné nedostatky
Zákaznická podpora Rychlá odezva prostřednictvím nonstop chatu, online formuláře a e-mailu
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 31 dní
Drobné nevýhody Vysoký ping a nízké rychlosti na virtuálních serverech
Ochrana proti DDoS a přesměrování portů jsou k dispozici pouze za příplatek
E-mailové tickety jsou nespolehlivé
Nejvýhodnější cena €1.92/měsíc (2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma)

Šifrování PureVPN odolné proti kvantovým počítačům vás ochrání před nejnovějšími hrozbami. S rostoucí popularitou kvantového computingu se zvyšují i rizika pro bezpečnost vašich dat – implementací šifrování odolného proti kvantovým počítačům PureVPN zajišťuje vaši ochranu do budoucna. To mě ujišťuje, že mohu i nadále používat PureVPN během nových technologických pokroků a zachovat si vysokou úroveň zabezpečení.

Všech více než 6000 serverů PureVPN je podporováno:

  • Šifrováním nejvyšší vojenské úrovně
  • Funkcí nouzového odpojení na každé podporované platformě aplikace
  • Přísnými zásadami nezaznamenávání pro zabezpečení vašich osobních údajů
  • Ochranou proti únikům IPv4, IPv6, DNS a WebRTC

Snímek obrazovky testu ipleak.net ukazující nulové úniky s PureVPN připojeným k americkému serveru.

PureVPN snadno zabezpečila mé osobní údaje v rámci šifrovaného tunelu

PureVPN nabízí také rozdělené tunelování a přesměrování portů, což jsou další funkce, které umožňují větší kontrolu nad vaším VPN připojením. Rozdělený tunel se mi osvědčil zejména při šifrování mého online bankovnictví během sledování videa přes mé lokální streamovací účty, zatímco přesměrování portů pomohlo zvýšit rychlost při stahování přes torrenty.

Pokud jde o celkový výkon, PureVPN nemá výrazný vliv na rychlost, a to ani při připojení ke vzdáleným serverům. Mé rychlosti klesly v průměru asi o 20 %, což je na levnou VPN překvapivě málo (předplatné začíná na €1.92 měsíčně při 2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma). Doporučuji používat WireGuard, aby vaše rychlost zůstala stabilně vysoká při používání:

Netflix Hulu BBC iPlayer
Amazon Prime Video Max a další!

Trochu mě zklamalo, když jsem zjistil, že PureVPN umožňuje používání torrentů pouze na necelé polovině z více než 6000 serverů. Jsou zde znatelné mezery v pokrytí P2P a některé lokality vůbec nenabízejí servery optimalizované pro torrenty. Ačkoli jsem se mohl snadno připojit k blízkému P2P serveru, pokud ve vašem regionu žádný není, můžete se setkat s problémy v podobě přetížení serverů a pomalého stahování – v regionech jako Afrika, Asie a Oceánie jsou P2P připojení velmi omezená.

PureVPN má vynikající funkci nepřetržitého živého chatu, která je dostupná prostřednictvím webových stránek a aplikace. Díky tomu bylo velmi snadné spojit se s pracovníkem zákaznického servisu, který vždy pohotově a podrobně odpovídal na mé dotazy. Nikdy jsem však nedostal odpověď na svůj e-mailový tiket, takže používání e-mailu pro kontaktování zákaznické podpory doporučit nemohu.

PureVPN můžete bez rizika vyzkoušet na všech svých zařízeních, protože má nativní aplikace pro Windows, Mac, Android, iOS aj. Ceny tarifů navíc začínají na pouhých €1.92/měsíc, takže jde o cenově dostupnou volbu (při 2-leté předplatné + 2 měsíce zdarma). Na PureVPN se vztahuje 31denní záruka vrácení peněz, takže pokud změníte názor, můžete získat plnou náhradu.

Zde si můžete přečíst celou recenzi PureVPN a zjistit více podrobností o jejích bezpečnostních funkcích a ochraně soukromí, zákaznickém servisu a platebních metodách.

9. Proton VPN – integrovaná podpora Toru pro zachování soukromí vašich aktivit

Rychlý přehled: Výsledky testování Proton VPN

Rychlost Dobrá – VPN je stabilně rychlá pro streamování, torrenty a prohlížení webu
Zabezpečení Pokročilé – 256bitové šifrování AES, funkce nouzového odpojení a ochrana proti úniku dat
Serverová síť Malá – Síť více než 4690 serverů v 71 zemích
Soukromí Striktní – VPN sídlí ve Švýcarsku (mimo dosah zpravodajských aliancí 5/9/14 Eyes) a má auditované zásady neuchovávání záznamů
Nativní aplikace pro: Většinu běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux a vybrané routery (DD-WRT, AsusWRT a Tomato)
Prokazatelně odblokovává: Většinu hlavních streamovacích platforem – Netflix, Disney+, Max a další
Používání torrentů Podporováno – torrenty podporuje každý server
Zákaznická podpora Rychlá odezva prostřednictvím živého chatu, e-mailového ticketingu a online formuláře
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dní
Drobné nevýhody Živý chat není dostupný nonstop
Nefunguje v Číně
Záruka vrácení peněz neumožňuje vrácení plné částky
Nejvýhodnější cena €4.49/měsíc (předplatné: 2 roky)

Proton VPN zajišťuje anonymitu vašich online aktivit díky optimalizovanému připojení k serverům a infrastruktuře. Jedinečnou vlastností Proton VPN je možnost připojit se k síti Tor bez nutnosti stahovat stejnojmenný Tor. Získáte tak anonymitu sítě Tor a navíc šifrování VPN připojení. Zjistil jsem, že používání Proton VPN s Tor nezpomaluje rychlost tak jako používání samotné sítě Tor.

Vedle Toru nabízí Proton VPN servery Secure Core, které fungují jako funkce multi-hop. Ty směrují vaše připojení přes 2 servery, přičemž první z nich se nachází v zemi, která chrání soukromí, jako je například Švýcarsko, což zajišťuje, že vaše data budou soukromá i v případě, že dojde ke kompromitaci dalšího serveru. To sice výrazně zpomalilo mou rychlost (téměř o 95 %), ale tyto servery jsou ideální, pokud si velmi ceníte svého soukromí.

Při použití svých běžných serverů Proton VPN poskytuje dostatečně vysoké rychlosti zajišťující plynulý provoz. Moje rychlost neklesla o více než 40 % ani při připojení ke vzdáleným serverům, takže jsem mohl bez problémů sledovat své oblíbené pořady. Proton VPN je podporována sítí serverů o rychlosti 10 Gb/s pro udržení co nejvyšší rychlosti.

Snímek obrazovky Proton VPN připojeného k britskému serveru pomocí hry A Star is Born na BBC iPlayer.

S rychlými servery Proton VPN bylo streamování na BBC iPlayer snadné

Proton VPN umožňuje přístup k následujícím streamovacím službám:

Netflix Disney+ Hulu Amazon Prime Video
BBC iPlayer ESPN Max a další!

Proton VPN také podporuje sdílení P2P souborů na různých optimalizovaných serverech, což jsem vyzkoušel stažením 2GB souboru; stahování bylo dokončeno za necelých 5 minut. Proton VPN však nenabízí přesměrování portů, takže se může stát, že uploadování bude pomalejší.

Pro zajištění bezpečí má Proton VPN:

  • AES-256bitové šifrování každého připojení
  • Funkci nouzového odpojení, díky které budou vaše online aktivity vždy anonymní
  • Secure Core servery směrují váš provoz přes 2 servery pro větší bezpečnost a anonymitu
  • Přísné zásady neuchovávání záznamů, které byly nezávisle auditovány
  • Sídlo ve Švýcarsku, mimo země zpravodajských aliancí 5/9/14 Eyes

Podpora několika připojovacích protokolů, včetně WireGuard, OpenVPN a IKEv2/IPSec (není k dispozici na zařízeních se systémem Windows). Pro zachování vysoké rychlosti a stability připojení jsem zvolil protokol WireGuard.

Bohužel Proton VPN nenabízí nepřetržitý živý chat, což je frustrující, pokud máte naléhavý dotaz. K dispozici je však nepřetržité ticketování e-mailem a odpovědi jsou rychlejší, než jsem očekával – na své e-maily jsem dostal odpovědi za méně než 24 hodin.

Pokud si chcete Proton VPN sami vyzkoušet, předplatné začíná na €4.49/měsíc (předplatné: 2 roky). Proton VPN má také bezplatný plán – je velmi omezený, ale je to dobrý způsob, jak si službu nejprve vyzkoušet. I když se na tuto VPN vztahuje 30denní záruka vrácení peněz, nemusí vám být nutně vrácena celá částka. Spíše vám bude vrácena poměrná částka za zbývající dobu předplatného, nikoliv celá.

Podívejte se na podrobnou recenzi Proton VPN, kde najdete další informace o serverech, rychlosti, zabezpečení a dalších parametrech.

10. VyprVPN – VPN, která prokazatelně neukládá logy a dbá o ochranu soukromí

Rychlý přehled: Výsledky VyprVPN

Rychlost Průměrná – Pomalé připojení přes zválené servery
Bezpečnost Pokročilá – AES-256-bit šifrování, kill switch a ochrana před úniky
Ochrana soukromí Striktní – Sídlí ve Švýcarsku (mimo Spolek 5/9/14 očí), s prověřeným dodržováním zásad neukládání logů
Nativní aplikace pro Všechna hlavní zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Blackphone, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV a Android TV
Prokazatelně odblokovává Většinu hlavních streamovacích platforem, jako např. Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max, BBC iPlayer a další
Torrenty Podporovány – Torrenty jsou podporovány na všech serverech
Zákaznická podpora Rychlá reakce 24/7 přes živý chat a email
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dnů
Drobné nevýhody Bez nativní aplikace pro Linux
Nepřijímá platby kryptoměnami
Nemá funkci kill switch pro iOS, router, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV a aplikace v chytrých televizorech
Nejlepší cena $3.00/měsíc (předplatné: 2 roky)

VyprVPN není nejrychlejší ze mnou testovaných VPN, ale zajistí soukromí a bezpečnost vašich dat. Bylo u ní ověřeno důsledné dodržování zásady neukládání logů a všechny servery jsou chráněny šifrovacími standardy vojenské úrovně. Díky tomu je aplikace VyprVPN bezpečnou volbou pro prohlížení, stahování z torrentů (P2P aktivity jsou podporovány na všech serverech) a odblokování streamovacích webů ze zahraničí.

Nejjedinečnější funkcí je proprietární 256bitový protokol Chameleon, který byl speciálně navržen k obcházení cenzury a firewallů. Při připojení pomocí protokolu Chameleon jsem dokázal odblokovat americké weby jako např. Netflix, Disney+, Hulu a Amazon Prime Video. Obzvláště mě potěšilo, když jsem se připojil k Netflixu, protože překonání jeho omezení je pro VPN nejtěžší. Byl jsem schopen sledovat Stranger Things v UHD kvalitě s méně než 5 sekundami načítání.

Screenshot of VyprVPN streaming Stranger Things
Protokol Chameleon od VyprVPN zajistil připojení k Netflixu a obejití proxy chyby

Při testech rychlosti přes server Ookla jsem zjistil, že se rychlosti dramaticky snížily při připojení ke vzdáleným serverům v USA (téměř 6 000 km daleko). Rychlost serveru ve Velké Británii byla 43,11 Mb/s, zatímco rychlost připojení na amerických serverech klesla o 60% na 17 Mb/s. I když to pro mě nebyl problém, protože moje původní rychlost internetu je velmi vysoká, VyprVPN není příliš vhodnou volbou, pokud jste v zemi s průměrnou nebo pomalou rychlostí širokopásmového připojení.

Pokud si více než rychlosti ceníte ochrany soukromí, oceníte, že VyprVPN striktně dodržuje zásady neukládání protokolů a jeho zásady ochrany osobních údajů byly dokonce ověřeny. Společnost Leviathan Security, zaměřující se na kybernetickou bezpečnost, provedla nezávislé testování a potvrdila, že společnost nesleduje a neshromažďuje žádné identifikační údaje. Spolu s ExpressVPN je VyprVPN také jednou z mála služeb, které zareagovaly na průzkum Centra pro demokracii a technologie týkající se obchodních modelů VPN a postupů ochrany osobních údajů. Oceňuji tuto vysokou úroveň transparentnosti vůči veřejnosti, která je v tomto odvětví poměrně vzácná.

I když je podle mě ExpressVPN je lepší volbou z hlediska všestranného výkonu, VyprVPN vám zajistí na internetu bezpečnost za mnohem nižší cenu $3.00 za měsíc. Můžete dokonce ušetřit ještě více peněz, pokud využijete skryté slevy! Každé předplatné obsahuje 30-denní záruku vrácení peněz, což vám dává možnost vyzkoušet VyprVPN zcela bez rizika.

Chcete-li zjistit více o VyprVPN, přečtěte si plnou recenzi obsahující výsledky testů rychlosti, serverů, spokojenosti uživatelů a další informace.

11. Ivacy VPN – Silné zabezpečení, ale nekonzistentní rychlost a přístup ke streamování

Rychlý přehled: Výsledky testování Ivacy

Rychlost Nekonzistentní – Rychlá VPN lokálně, ale pomalejší na vzdálených připojeních; nízká rychlost uploadu
Zabezpečení Pokročilé – AES-256bitové šifrování, funkce nouzového odpojení a ochrana proti úniku dat
Serverová síť Střední – Síť více než 5700 servery ve 56 zemích
Soukromí Striktní – Sídlí v Singapuru (mimo zpravodajskou alianci 5/9/14 Eyes) a uplatňuje zásady neuchovávání záznamů
Nativní aplikace pro: Většinu běžných zařízení – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux a routery
Prokazatelně odblokovává: Většinu hlavních streamovacích platforem – Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max a další
Používání torrentů Podporováno – Podpora torrentů na všech serverech
Zákaznická podpora Rychlá odezva prostřednictvím nonstop chatu a e-mailu
Počet připojených zařízení 10
Záruka vrácení peněz 30 dní
Drobné nevýhody Chybí funkce nouzového odpojení pro iOS a Mac
Žádný nezávislý audit ochrany soukromí
Singapur potenciálně spolupracuje s agenturami ze zpravodajské aliance 5/9/14 Eyes
Nejvýhodnější cena €0.90/měsíc (předplatné: 5 roky)

Ivacy VPN nabízí špičkové zabezpečení, které účinně chrání vaše data. Každý server je standardně vybaven:

  • AES-256bitové šifrováním
  • Kompletní ochranou před únikem informací, aby vaše online aktivity a osobní údaje byly v bezpečí
  • Funkcí nouzového odpojení (není k dispozici pro Mac ani iOS)
  • Zásadami neuchovávání záznamů všech uživatelských dat

Ivacy VPN má také užitečnou funkci rozděleného tunelování, kterou jsem nakonfiguroval v prohlížeči. Pomocí VPN jsem mohl bezpečně využívat online bankovnictví a zároveň streamovat videa přes svůj regionální účet na Netflixu.

Zaujala mě funkce Ivacy VPN Secure Download, která blokuje stahování malwaru a dalších hrozeb. Tato funkce je u Ivacy VPN jedinečná a funguje dobře; zkoušel jsem stahovat škodlivé testovací soubory a Ivacy VPN je všechny zablokovala. Zabezpečené stahování bylo užitečné zejména při stahování torrentů – Ivacy VPN podporuje stahování torrentů na každém serveru.

Snímek obrazovky aplikace Ivacy VPN pro Windows zvýrazňující volby serveru pro funkci zabezpečeného stahování.

Funkce zabezpečeného stahování Ivacy VPN je ideální pro stahování přes torrenty

Ivacy VPN nabízí několik protokolů, včetně WireGuard, OpenVPN, L2TP/IPSec a IKEv2. Použil jsem protokol WireGuard, protože mi poskytl nejspolehlivější připojení a nejvyšší rychlost.

Při testování rychlosti sítě Ivacy VPN jsem dosahoval poměrně vysoké rychlosti stahování, ale rychlost uploadu byla často velmi nízká. To mi komplikovalo sdílení P2P souborů, videohovory a hraní online her.

S Ivacy VPN bylo také problematické se připojovat ke streamovacím službám. Přihlášení ke streamovacím účtům si vyžádalo několik pokusů, a to i při použití optimalizovaných serverů. Když se mi však podařilo navázat spojení, mohl jsem streamovat v UDH kvalitě s minimálními problémy s načítáním. S Ivacy VPN můžete streamovat:

Netflix Disney+ Amazon Prime Video
Hulu Max a další!

Ivacy VPN je kompatibilní se širokou škálou platforem, takže si ji můžete stáhnout do většiny běžných zařízení. Ivacy VPN však ve svých aplikacích pro iOS a Mac postrádá klíčové funkce, jako je například funkce rozdělení tunelování a nouzového odpojení. Uvítal bych, kdyby tyto funkce byly přidány, čímž by se zlepšilo zabezpečení dat.

Pokud byste si chtěli vyzkoušet Ivacy VPN sami, tarify začínají na €0.90/měsíc (v rámci předplatné: 5 roky). Tuto službu si můžete vyzkoušet bez rizika, protože na Ivacy VPN se vztahuje 30denní záruka vrácení peněz. Vrácení peněz však nemůžete požadovat, pokud platíte kryptoměnou.

Zde si můžete přečíst celou recenzi Ivacy VPN a dozvědět se více o serverech, rychlostech a zákaznickém servisu.

Rychlá srovnávací tabulka: Která VPN je v r. 2024 nejlepší?

ExpressVPN CyberGhost PIA NordVPN Surfshark
Rychlost Vynikající Dobrá Dobrá Dobrá Dobrá
Zabezpečení a ochrana soukromí Vynikající Vynikající Vynikající Dobrá Dobrá
Nejvýhodnější cena
(měsíčně)
€6.71 €2.19 1.99 € €2.08 €2.39
Serverová síť 3000 servery ve 105 zemích 11.800 servery ve 100 zemích 35000 servery ve 91 zemích 6.300 servery ve 110 zemích 3200 servery ve 100 zemích
Podpora torrentů
Rozdělené tunelování

Proč potřebujete VPN

Chránit se na internetu je důležitější než kdy jindy, protože se každý den objevují nové hrozby. Když se připojujete k internetu bez VPN, vystavujete své osobní údaje riziku ze strany hackerů, reklamních trackerů, a dokonce i státních úřadů a vašeho poskytovatele internetu, kteří sledují vaši činnost.

Pomocí VPN můžete tato rizika ohrožení bezpečnosti svých dat zmírnit šifrováním připojení a maskováním své IP adresy. Tím zajistíte, že nikdo, kdo špehuje vaše připojení, neuvidí vaši online aktivitu ani místo, kde se vaše zařízení nachází.

VPN připojení vám umožní:

  • Zabezpečit vaše osobní údaje – Šifrování na vysoké úrovni zabrání ostatním, aby viděli vaši online aktivitu, IP adresu a další informace, které by mohly být použity k hacknutí, zneužití nebo omezení vašeho připojení. To je důležité zejména při používání veřejných sítí Wi-Fi, které jsou notoricky známým cílem hackerů a malwaru.
  • Zůstat na internetu v anonymitě – VPN maskuje vaši IP adresu, takže je velmi obtížné vysledovat vaši skutečnou polohu nebo zjistit vaši totožnost. Díky tomu můžete zabránit online útokům (například DDoS útokům) a vyhnout se blokování obsahu na základě vaší geografické polohy.
  • Svobodně přistupovat k internetu – Maskováním své IP adresy a připojením k serverům v jiných lokalitách se můžete vyhnout omezením obsahu, která zavádějí vlády nebo konkrétní služby, jako je například Netflix. Ke svým online účtům a streamovacím službám můžete přistupovat odkudkoli, což je výhodné například v zahraničí.
  • Používat torrenty bez rizika – Sdílení souborů P2P vystavuje vaše data riziku, protože ostatní uživatelé mohou při používání torrentů vidět vaši IP adresu. Specializované servery pro torrenty nejenže zabezpečují vaše údaje, ale také zaručují vysokou rychlost stahování.
  • Vyhnout se omezením ze strany poskytovatele